Irodánkban a személyes ügyintézés csak előzetes időpontfoglalást követően lehetséges! Folyamataink zökkenőmentesen működnek tovább az online térben. Időpont foglalásért írj az [email protected] email címre.

Blog

Személyiség és fizetés

Munkavállalás 2 perc

Kíváncsi vagy milyen a személyiséged? Arra is, hogy mekkora fizetésre számíthatsz ennek függvényében?

Álljunk meg egy pillanatra és kezdjük rögtön az elején; mi az a személyiség? Nem rántunk le nagy leplet, sajnos még a pszichológusok közt sincs teljes egyetértés a személyiséggel kapcsolatban. Többféle elmélet és megközelítés létezik. Egy kissé száraz megfogalmazásban (ami talán a legtöbbet idézett): a gondolataid, viselkedésed és érzéseid rád jellemző dinamikus rendeződése, amely egyedi módon meghatározzák az alkalmazkodásod a környezetedhez. Nagy levegő. Mit jelent ez?

Mi köze van ennek a fizetésedhez?

Ha egy kicsit jobban belegondolsz egész sok! Az, hogy jellemzően hogyan gondolkozol valamiről, mit érzel egy adott dologgal kapcsolatban, illetve hogyan viselkedsz bizonyos helyzetekben, vagy más emberekkel nyilvánvalóan befolyásolja a sikerességedet. Rámenős vagy? Mersz fizetésemelésért a főnökhöz menni. Rámenős talán nem, de nagyon kedves másokkal, lelkiismeretes és segítőkész? Egy ügyfélszolgálati pozícióban biztos előléptetés vár. Nemigen szeretsz emberekkel foglalkozni, de nyitott vagy új dolgok iránt és szeretsz problémákat megoldani? Lehetséges, hogy informatikusnak tanulsz tovább és így zsebeled be a nagy összegeket. Mint oly sok esetben itt is hangsúlyozni kell, hogy a személyiséged nem egymagában és nem ilyen sablonosan befolyásolja majd a munkahelyi sikeredet és keresetedet azonban érdekes iránymutatást ad!

Nem tudod, hogy milyen a személyiséged? Töltsd ki az alábbi személyiségtesztet, ahol gyorsan besorolnak 16 személyiségtípus egyikébe: http://bit.ly/2kwQi6s

Kíváncsi vagy, mekkora fizetésre számíthatsz? Vess egy pillantást a HVG korábbi cikkére, ahol még arra is megkapod a választ, hogy mekkora eséllyel leszel önfoglalkoztató: http://bit.ly/2kwRSFz

euDIÁKOK
Az euDIÁKOK Iskolaszövetkezet a legjobb diákmunkákat kínálja Neked, amiből kedvedre válogathatsz! Jelentkezz már akár 15 éves kortól. Nem gond, ha nem a fővárosban laksz, országszerte lehetőséget biztosítunk Neked a munkára.