Irodánkban a személyes ügyintézés csak előzetes időpontfoglalást követően lehetséges! Folyamataink zökkenőmentesen működnek tovább az online térben. Időpont foglalásért írj az [email protected] email címre.

Blog

Megtanítunk a gyorsolvasásra!

Megtanítunk a gyorsolvasásra!

Szabadidő 2 perc

Úgy érzed, lassan olvasol? Ez a sor több időbe került, mint egyeseknek a Biblia? Jó hírünk van! A gyors olvasás fejleszthető!

Beadandók, ZH-k, vizsgák, szakdolgozat. Mi a közös bennünk? Elméletileg rengeteg irodalmat kell hozzá átbújni, ami ugye sok időt vesz el a buliktól/új cipők és kiegészítők kiválasztásától/sorozatnézéstől. Nem kell tovább tűrnöd, hogy kedvenc időtöltésed rovására menjek a lassú olvasás!

Sokan azért olvasnak lassan, mert, amikor tanulták, akkor a szavakat az ujjukkal lekövették, és közben hangosan kimondták. Később ez a folyamat „vált belsővé”, de ezzel együtt a tempó nem változott. A jó hírünk az, hogy ez fejleszthető!

Ha szeretnéd fejleszteni olvasási sebességed, akkor neked való a Spreeder, amely egy kifejezetten erre készült netes program! Illessz be bármilyen szöveget, és a program egyesével feldobja a szavakat. A sebesség állításával folyamatosan gyakorolhatsz és egyre gyorsabban pörgő szóáradatot is gond nélkül el tudsz majd olvasni!

Mit kell tenned?

Nyisd meg az alábbi weboldalt:

  1. http://www.spreeder.com/
  2. A jobb oldalon található dobozba illessz be egy általad választott gyakorlószöveget.
  3. Kattints a Spreed feliratra, így az oldal átirányít téged az olvasófelülete!
  4. Kattints a lejátszás gombra, hogy elinduljon a szöveg.
  5. A + vagy – gombok megnyomásával állíthatod a szöveg sebességét.
  6. A célod az, hogy ne ejtsd ki magadban a szavakat! Egyszerűen hagyd, hogy tudatosuljanak benned anélkül, hogy magadban beszélnél! Kis gyakorlással rájössz, hogy a belső hang elhagyható!

Igyekezz minél több mindent (könyvek, újságok) így olvasni ezen túl!

euDIÁKOK
Az euDIÁKOK Iskolaszövetkezet a legjobb diákmunkákat kínálja Neked, amiből kedvedre válogathatsz! Jelentkezz már akár 15 éves kortól. Nem gond, ha nem a fővárosban laksz, országszerte lehetőséget biztosítunk Neked a munkára.