Blog

Hamarosan lejár az őszi féléves diákmatrica!

Diákmunka 2 perc

Te érvényesítetted már a diákigazolványod? Ha még nem, akkor ebben a cikkben eláruljuk miért érdemes minél előbb megtenned.

Fontos tudni, hogy egyetemi diákként minden félévben újra kell érvényesítened a diákigazolványodat. Első éves hallgatóként október végéig még elfogadott a középiskolában kapott matrica, utána azonban az egyetemen keresztül minden félévben új matricát kell kérnie a hallgatóknak.

A tavaszi féléves matrica minden évben október 31-ig, az ősszel kapott diákmatrica pedig március 31-ig érvényes. Érdemes minél hamarabb lecserélni a régi matricát, hiszen ennek hiányában nem tudod igazolni a jogviszonyodat és a különböző diákkedvezményekre sem leszel jogosult. A diákigazolványod érvényességéhez szükséges matricát az egyetemed tanulmányi osztályán tudod kérni március 31-ig. Egyes egyetemeken postai úton is lehetséges az érvényesítés, erről érdemes az adott intézménynél tájékozódni.

Miért fontos az érvényes matrica?

Érvényes nappali, aktív vagy passzív (25 éves korig) diákigazolvánnyal tudsz csak diákmunkát vállalni. Ahhoz, hogy meg tudd hosszabbítani nálunk a szövetkezeti tagságodat, fel kell töltened a webfiókodba az érvényes diákigazolványodat, amihez a lenti kép és videó a segítségedre lesz:

Amint ezek megvannak, kezdheted is a munkát!

Fontos, hogy akár már 15 éves kortól tudsz nálunk dolgozni, de kizárólag a tanítási szünetek ideje alatt. A 16 éves kort betöltött diákok, szülői beleegyezéssel az iskola mellett is vállalhatnak munkát.

euDIÁKOK
Az euDIÁKOK Iskolaszövetkezet a legjobb diákmunkákat kínálja Neked, amiből kedvedre válogathatsz! Jelentkezz már akár 15 éves kortól. Nem gond, ha nem a fővárosban laksz, országszerte lehetőséget biztosítunk Neked a munkára.