Blog

Ellenőrizd az adóbevallásod és hagyd jóvá az ügyfélkapudon keresztül!

Adózás 2 perc

Minden diákszövetkezet, így mi, az euDiákok is, év elején küldtünk neked egy összesítő dokumentumot, amely tartalmazza az előző teljes évre vonatkozó, összes diákbéredet (ezt továbbra is le tudod tölteni a webfiókodból).

A letölthető adóigazolás a 2023. január 1. – 2023. december 31. között nálunk keresett jövedelmed összegét tartalmazza! Abban az esetben, ha nem dolgoztál velünk 2023-ban, akkor nincs adóigazolásod, amit le kellene töltened!

Így tudod letölteni a webfiókodból az adóigazolásod:

  1. Belépsz a honlapunkra (https://www.eudiakok.hu/) a kért adatokkal (jelszó, e-mail cím)
  1. Belépés után kattints jobb oldalon felül a neved alatt az „Adataim” menüpontra
  2. Ezt követően a bal oldali menüsorból válaszd ki az „Adóigazolás letöltése” menüpontot
  3. Ha rákattintottál, akkor látni fogod az igazolásodat (23M30)
  4. Ezután le tudod tölteni, vagy ki tudod nyomtatni az adóigazolásodat

Az adóbevallásodat már 2016 óta a NAV készíti el, és neked csak jóvá kell hagynod! A legkényelmesebb megoldás erre az Ügyfélkapu használata. Ha már használsz Ügyfélkaput, csak szedd elő a felhasználóneved és jelszavad. A NAV az általunk havonta beküldött információk alapján készíti el az adóbevallásod tervezetét. Az Ügyfélkapudban megtalálod ezt a dokumentumot, ahol a tőlünk kapott információk alapján leellenőrizheted, hogy minden rendben van-e. Bár az adóbevallásod automatikusan elkészül, mégis javasoljuk, hogy nézd át alaposan, hogy minden stimmel-e. Az adóbevallás leadási határideje idén május 21., így érdemes minél hamarabb időt szakítani rá és leokézni a dokumentumot.

euDIÁKOK
Az euDIÁKOK Iskolaszövetkezet a legjobb diákmunkákat kínálja Neked, amiből kedvedre válogathatsz! Jelentkezz már akár 15 éves kortól. Nem gond, ha nem a fővárosban laksz, országszerte lehetőséget biztosítunk Neked a munkára.