Irodánkban a személyes ügyintézés csak előzetes időpontfoglalást követően lehetséges! Folyamataink zökkenőmentesen működnek tovább az online térben. Időpont foglalásért írj az [email protected] email címre.

Blog

6 érdekesség a teáról!

6 érdekesség a teáról!

Szabadidő 2 perc

Az energiaital és a kávé után most a teát vesszük górcső alá. Mi az, amiben a tea jobb, vagy rosszabb? Miért érdemes ezt (is) fogyasztanod a vizsgák alatt? Kattints és tudd meg! A tea segíthet a sejtjeid megújításában. A közhiedelemmel ellentétben nem csak a zöld teában találhatók antioxidánsok. A fekete tea is segíthet a keringési […]

Az energiaital és a kávé után most a teát vesszük górcső alá. Mi az, amiben a tea jobb, vagy rosszabb? Miért érdemes ezt (is) fogyasztanod a vizsgák alatt? Kattints és tudd meg!

  1. A tea segíthet a sejtjeid megújításában. A közhiedelemmel ellentétben nem csak a zöld teában találhatók antioxidánsok. A fekete tea is segíthet a keringési rendellenességek, a rák és a cukorbetség megelőzésében.
  2. A tea felpörgeti az agyadat. A benne található L-teanin nevű anyag csökkenti a stresszt és javítja a memóriádat, mindemellett enyhén élénkít is.
  3. Egy csésze teában 11mg koffein található azonban ez sokkal egészségesebb, mint, ha kávét innál, mert az antioxidánsok jobban szabályozzák a felszívódását.
  4. Az oxidáció folyamat a fekete teában a leghosszabb, míg a fehér teában a legrövidebb. Ez utóbbi a teabimbóból készült és régen csak a császárok kiváltsága volt a fogyasztása.
  5. A teafogyasztás segít megelőzni a kognitív funkciók épségét (pl. memória, figyelem).
  6. A tea hidratál téged, ami csupa jótékony hatással van a szervezeted, különösen az agy működésére. Fogyassz hát minél többet!
euDIÁKOK
Az euDIÁKOK Iskolaszövetkezet a legjobb diákmunkákat kínálja Neked, amiből kedvedre válogathatsz! Jelentkezz már akár 15 éves kortól. Nem gond, ha nem a fővárosban laksz, országszerte lehetőséget biztosítunk Neked a munkára.