Blog

6 érdekesség a kávéról!

6 érdekesség a kávéról!

Szabadidő 2 perc

Az édes (keserű?) fekete nedű! A korán kelők és a vizsgázók egyik legjobb barátja! Íme 6 érdekesség, amit nem, vagy esetleg rosszul tudtál a kávéval kapcsolatban!

  1. Felkelés után nem kell egyből a bögre után nyúlnod! Micsoda? Ez, hogy lehet? Egyszerű! A szervezeted a napi ritmusod szerint termel egy kortizol nevű hormont, ami segít az éberség fenntartásában. Felkelés után így ajánlott várnod egy picit, és nem elpazarolni az értékes koffeint.
  2. A kávé egészségesebbé tesz! A benne lévő sok antioxidáns segít megküzdeni a szabadgyökökkel, ez pedig segíthet megelőzni a kettes típusú cukorbetegséget, és a szívpanaszokat. Klassz, mi?
  3. Egy csésze kávéban benne van a napi B2 vitaminod 11%-a és a napi B5 vitaminod 6%-a, emellett 3% magnéziumot és káliumot tartalmaz. Mindegyik fontos az idegrendszer megfelelő működése szempontjából.
  4. A koffein valójában kristály. Nem hiszed el? Pedig igaz! A plusz energiáért 0.00159 nanométeres kristálykák felelnek.
  5. A kávé gyorsan hat. Az első korty után 10 perccel már érzed is a hatását.
  6. A rendszeresen kávét fogyasztók körében 65%-kal valószínűtlenebb az Alzheimer-kór és a dementia kialakulásának veszélye. Ez így vizsgák közben nem hangzik rosszul, ugye?
euDIÁKOK
Az euDIÁKOK Iskolaszövetkezet a legjobb diákmunkákat kínálja Neked, amiből kedvedre válogathatsz! Jelentkezz már akár 15 éves kortól. Nem gond, ha nem a fővárosban laksz, országszerte lehetőséget biztosítunk Neked a munkára.