Irodánkban a személyes ügyintézés csak előzetes időpontfoglalást követően lehetséges! Folyamataink zökkenőmentesen működnek tovább az online térben. Időpont foglalásért írj az [email protected] email címre.

Blog

5 dolog, amivel fejlesztheted magad a nyáron

5 dolog, amivel fejlesztheted magad a nyáron

Szabadidő 3 perc

Jó lenne, ha valami olyat is csinálnál a nyáron, ami segítségedre válhat később akár a munkakeresés során, akár a mindennapi életben?

Végre itt a nyár, és persze tudjuk, hogy nem úgy képzeled el, hogy tanulsz, vagy megerőltető dolgokat csinálsz, de lássuk be, vannak pillanatok, amikor a hirtelen jött szabadidő unalomba torkollik. Elkezdhetnél mondjuk cuki macskás videókat nézni a YouTube-on, de mennyivel jobb lenne, ha mondjuk valami olyat csinálnál, ami feldobja az önéletrajzodat, vagy segítésedre válik később az élet bármely területén. Íme 5 ilyen dolog, amelyre ráadásul egy fillért sem kell költened.

#1) HTML és CSS

A fenti földönkívülinek hangzó betűsorok valójában programnyelvek, és nem kell megijedned abszolút nem megtanulhatatlanok. Elmúltak már azok az idők, amikor az informatikusok csakis vastag szemüveges, kockásinges furcsa alakok voltak, akik munkája annyira titokzatosnak hatott, mint az, hogy miért eszik az izlandiak ezt az ételt. Ha legalább minimálisan tudsz programozni, akkor hatalmas előnyre tehetsz szert, sőt akár akár a saját weboldaladat is megtervezheted. Mennyire király már? Kattints ide, hogy belevágj!

#2) 10 ujjas vakon gépelés

Nem biztos, hogy irodában dolgozol, de a mai világban, ahol már lassan csapból is valamilyen új informatikai innováció folyik hihetetlen előny tud lenni. A kollégáid elismerő szavai mellett megsokszorozhatod a munkavégzésed sebességét, és így több idő marad YouTube videókra. + a programozás is gyorsabban megy majd 😉 Hol kezdd el? Kattints ide!

#3) Tanulj nyelveket a Duolingoval!

Nem ismered a Duolingot? Akkor azonnal keress rá és töltsd le a mobilodra. Ezzel a nagyszerű appal hatékonyan és gyorsan fejlesztheted nyelvtudásodat. Persze nem ettől leszel anyanyelvi beszélő, de ugye jó lenne nyár végére legalább az alapokat beszélni egy új nyelvből, vagy fejleszteni a már meglévőt? Az appot az App Store-ból, vagy a Play Áruházból éred el.

#4) Excel

Szintén nagyon hasznos kis program és megint nem csak azoknak, akik egész nap egy sötét irodában ülnek, elzárva mindennemű emberi kapcsolatoktól. Hihetetlenül meg tudja könnyíteni az ember munkáját egy-egy függvény. Bizony, az Excel sokkal több, mint összeadás és kivonás, rengeteg olyan művelet van, amivel kereshetsz, megszámolhatsz, formázhatsz. Ezen a YouTube csatornán megtalálsz minden fontosat. A saját hasznod mellett persze emellett a legtöbb munkahelyen elengedhetetlen az Excel legalább alapszintű felhasználása.

#5) Photoshop

Photoshop? De hisz nem vagyok én grafikus! Eláruljuk: nem is kell annak lenned. Rengeteg olyan szituáció adódhat az életben, ahol jól jöhet, ha legalább picit konyítasz a képszerkesztéshez. Nem? Sose teszel fel képeket az Instára vagy Facebookra? Esetleg karácsonykor nem gondolkoztál valami jópofa üdvözlőlapon? Viszlát pixeles sötét képek és Comic Sans-szel írt szörnyűségek, helló szép, esztétikus remekművek.  Csekkold ezt a YouTube csatornát.

euDIÁKOK
Az euDIÁKOK Iskolaszövetkezet a legjobb diákmunkákat kínálja Neked, amiből kedvedre válogathatsz! Jelentkezz már akár 15 éves kortól. Nem gond, ha nem a fővárosban laksz, országszerte lehetőséget biztosítunk Neked a munkára.