Irodánkban a személyes ügyintézés csak előzetes időpontfoglalást követően lehetséges! Folyamataink zökkenőmentesen működnek tovább az online térben. Időpont foglalásért írj az [email protected] email címre.

Blog

6 dolog, ami miatt nem lesz vezető egy Y-generációsból

6 dolog, ami miatt nem lesz vezető egy Y-generációsból

Munkavállalás 3 perc

Az Y-generáció, vagyis az 1980 és 1995 között született fiatalok nagy része egy kutatás szerint vezetőnek látja magát, viszont ilyen pozícióban jóval kevesebben vannak.

Tételezzük fel, hogy az Y-generáció tényleg a háttérből irányít, miért nem léptetik elő őket? Caroline Beaton, a Forbes.com külsős szakértője összeszedett hat indokot, hogy miért nem látunk Y-generációs vezetőket mindenütt.

1. Túlórázol

Egy kutatás szerint nem érdemes hetente 60-80 órát dolgozni, mert az idő könnyen a minőség rovására megy. Ha munkaórák alapján mérnénk csak a dolgozókat, elég olcsónak tűnnének, hiszen kétszer annyi munkát végeznének el egy fizetésért. Így az előléptetés helyett, inkább több munkát sóznak a nyakukba.

2. Közömbös vagy

Egy ember vonzó tulajdonságai között, nem azt szoktuk kiemelni, hogy azt gondolja, mindent tud. Guy Kawasaki híres marketinges szerint “Kérdezz jó kérdéseket, aztán fogd be. Ha hagysz másokat beszélni, ironikus, de rád fognak érdekes emberként emlékezni”. És ezt csináld meg újra és újra. Akarj olvasni, tanulni, nyitottnak lenni a témák iránt, és szeresd, amiről beszélsz.

3. Túl kedvesen viselkedsz

Kutatások szerint a konfrontatívabb munkatársak éves szinten 18 százalékkal többet keresnek, mint a többi alkalmazott, akik nem is kapják meg akkora valószínűséggel az előléptetést. A jó menedzserek általában olyan emberekkel veszik magukat körbe, akik nem értenek egyet velük, szkeptikusak, és meglátják egy tervben a hibákat, mielőtt gond lenne belőle. Nyugodtan légy kritikus.

4. Képzettség hiánya

Az Y-generációs fiatalokból sokan azért nem lépnek előre, mert rossz tréningeket részesítenek előnyben. Például egy felmérés szerint ez a generáció nem tartja olyan fontosnak az írásbeli és szóbeli kommunikációs tréningeket – a munkaadók viszont folyamatosan ezeket tartják legfontosabbnak. Először azt kell azonosítanod, hogy a vezetői pozíciódhoz milyen skillekre van szükséged, aztán ezeket kell megtalálnod.

5. A nyomulós típus

Sok munkavállaló azt gondolja, hogy ha a főnökein lóg folyamatosan, az egyértelmű út a sikerhez. Valójában azonban a neurotikusság jele, ami érzelmi instabilitással és vezetői potenciál hiányával jár. Néhányan közülük arra használják a munkát, hogy kielégítsék szeretetszükségletüket, de a menedzserek pont eltolják maguktól az ilyen embereket.

6. Egyedül vagy

Ha nem vagy oda a főnököd figyelméért, lehet, hogy pont az ellenkezője a problémád. Érdemes több kollégára is figyelni, kikérni a véleményüket. Inspirációgyűjtésnek is tökéletes, hiszen alapvetően társas lények vagyunk, az a legfontosabb tulajdonságunk, hogy tudunk tanulni másoktól.

Forrás: Forbes.hu

euDIÁKOK
Az euDIÁKOK Iskolaszövetkezet a legjobb diákmunkákat kínálja Neked, amiből kedvedre válogathatsz! Jelentkezz már akár 15 éves kortól. Nem gond, ha nem a fővárosban laksz, országszerte lehetőséget biztosítunk Neked a munkára.