euDIÁKOK Diákmunka     1137 Budapest, Katona József utca 15.
EN | DE
Diákmunka twister Diákmunka facebook Diákmunka g+ Diákmunka in Diákmunka rss

Sikersztorik, élménybeszámolók

Sikersztori a Láng-nál - Egy igazi "Láng-lovag"

Áprilisi sikersztori rovatunkban Halász Gergő történetével ismerkedhettek meg, aki diákként kezdte a Láng Kft.-nél, majd később főállású alkalmazott vált belőle.

Szerk.: - Mikor kezdtél el dolgozni az EU-DIÁKOK Iskolaszövetkezetnél?
H.G.: - 2008 novemberében jelentkeztem az iskolaszövetkezetbe, és 2009 júliusában kezdtem el dolgozni diákként a Láng Kft-nél.

Szerk.: - Milyen munkákat végeztél a szövetkezeten keresztül?
H.G.: - Sokféle diákmunkát csináltam az egyetemi évek során, ennél a szövetkezetnél ez volt az egyetlen és egyben a leghosszabb távú munkám.

Szerk.: - Milyen tapasztalataid vannak a diákmunkát illetően? Hogyan tudtad összeegyeztetni a munkát a tanulással?
H.G.: - Alapvetően, amikor idekerültem a Láng Kft.-hez, jobb légkör vett körül, mint a megelőző helyeken, ez alapvetően befolyásolta, hogy a későbbiekben milyen volt a hozzáállásom a munkához. Igen hajtós néha ez a fajta meló, de kezdetben, amikor hetente csak pár napot dolgoztam és az órarendet is jól meg tudtam oldani, összeegyeztethető volt a suli és a munka.

Szerk.: - Miben látod előnyét annak, ha diákként jól teljesítesz egy cégnél?
H.G.: - Ha jól végzed a munkád, talán van lehetőség arra, hogy más feladatot is rád bízzanak, illetve akár hosszabb távon is alkalmazzanak, mint ahogy az esetemben is történt. Ezenkívül megismered a saját korlátaidat, meg tudod mit jelent az, hogy ha maximális fokozaton teljesítesz, mit vesz ki belőled, illetve mit jelent ez másoknak.

Szerk.: - Diákként milyen munkát végeztél a Láng Kft.-nél?
H.G.: - A munkám kimerítette a raktáros munkakör egészét: áruszedés, csomagolás, bejövő áruk és visszáruk felvétele, polcépítés, stb.

Szerk.: - Mikor vettek át saját állományba, és mi volt ennek az menete?
H.G.: - 2011 december elején nyertem felvételt a céghez. A döntés, hogy ide jelentkezzek, hirtelen volt, konkrétan pár órám volt átgondolni, szeretnék-e tartósan is itt dolgozni. Volt egy elbeszélgetés a cégen belüli terveimről, a végén több jelentkező közül engem választottak.

Szerk.: - Milyen munkakörben dolgozol jelenleg a cégnél? Mik a feladataid?
H.G.: - Jelenleg csomagoló munkakörben dolgozom, esetenként leltárakon veszek részt Budapesten és vidéken, vidéken leltárellenőrként.

Szerk.: - Mennyire vagy elégedett a jelenlegi munkaköröddel, milyen terveid vannak a cégnél a jövőben?
H.G.: - Jelenleg elégedett vagyok a munkámmal, emellett még tanulok az egyetemen (építőmérnöki kar). Az, hogy ezután mit hoz a jövő, még kétséges, majd alkalmazkodom az aktuális helyzethez.

Szerk.: - Mit tanácsolnál a diákoknak, mit kell tenniük azért, hogy hasonlóan szerencsés helyzetbe kerülhessenek, mint Te?
H.G.: - Mindenképp fontos az, hogy a vezetők lássák, számíthatnak rátok, illetve a munkát jól végezzétek el. A többi már csak odafigyelés és szerencse kérdése. 
Halász Gergő - Raktáros, leltárellenőr, Láng Kft.

 

Megkérdeztük Gergő közvetlen felettesét, Végh Józsefet is, hogy mennyire elégedett Gergő munkájával, és a többi náluk dolgozó diákkal.

Végh JózsefSzerk.: - Mióta dolgoznak együtt az EU-DIÁKOK-kal?
V.J.: - A Láng Kft. raktára 2006-tól kezdett el dolgozni az EU-DIÁKOK iskolaszövetkezettel, hetente, délutánonként 4 órában 4 fővel. Mostanra már naponta 20-25 főt foglalkoztatunk 4-6-8 órában. Először csak a délutáni szedésben foglalkoztatunk diákokat, de az utóbbi években már a raktár teljes munkafolyamatában részt vesznek a diák kollégák.

Szerk.: - Mennyire elégedettek az Önöknél dolgozó diákokkal?
V.J.: - A Láng Kft-nél dolgozó diák kollégákkal  maximálisan meg vagyunk elégedve. Ha probléma merül fel, akkor az már a betanulásnál kiderül, illetve olykor előfordul, hogy később el kell "tanácsolnunk" egy-egy diák kollégát a munkától.

Szerk.: - Milyen előnyét látja a diákok foglakoztatásának?
V.J.: -  A diák kollégák foglalkoztatásának fő előnye a költséghatékonyság, a rugalmasság az időbeosztásban, és az, hogy könnyen betaníthatóak.

Szerk.: - Volt olyan diák, akit átvettek saját állományba?
V.J.: - Saját állományba már 6 fő diák kollégát vettünk át az elmúlt időszakban. A raktár különböző területein foglalkoztatjuk a felvett munkatársainkat. Pl. elsősorban csomagolásban, leltározásban, áruátvételben, ahol a rugalmasság, a pontosság és terhelhetőség nagy előnyt jelent.

Szerk.: - Halász Gergő esetében mi alapján döntöttek így, hogy átveszik, és mi alapján esett rá a választás?
V.J.: - Mint már az előzőekben említettem, a csomagolás, áruátvétel és a leltározás folyamatában már diákként is rész vett Halász Gergő munkatársunk, és üresedés volt ezen a területen. 3 pályázó diákból rá esett a választás. Halász Gergő diákként is jól teljesített az adott területeken, precizitásával, terhelhetőségével és nem utolsó sorban önálló munkavégzésével kitűnt a pályázó diák kollégák közül.

Szerk.: - Gergő milyen munkát végez Önöknél? Mennyire elégedett a munkájával?
V.J.: Elsősorban a csomagoló brigádot erősíti hétköznap. Hétvégenként a leltározásokban segédkezik a központi raktárban. A vidéki, telephelyi leltárak alkalmával a leltárvezető segédjeként, leltárellenőrként ténykedik, és segíti a leltározó kollégái és munkatársai munkáját. A leltározás egy bizalmi terület, és így maximálisan meg vagyok elégedve a munkájával.

Szerk.: - Ajánlaná más cégnek a diák munkaerő foglalkoztatását?
V.J.: - Természetesen ajánlom a diák munkaerő foglalkoztatását más cégeknek is. Pályafutásom során már dolgoztam együtt diák kollégákkal. Közel 15 éve dolgozom olyan cégeknél, ahol diák kollégákat is foglalkoztatnak. Az EU-DIÁKOK iskolaszövetkezet is így került a Láng Kft-hez, mert már az előző munkahelyemen is meg voltak - meg voltam - elégedve a munkájukkal.

Végh József - Műszakvezető, Láng Kft.

Cégcsoportunk tagjai

Bemutatkozik az euCSOPORT Munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés Weboldalkészítés, SEO Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány Call-center Nyugdíjas Szövetkezet
SOS Gyermekfalvak pártfogó 2018

Közösség

Kapcsolat

H-1137 Budapest, Katona József u. 15.

06 1 225 1533

ugyfelszolgalat@eucsoport.hu

Nyitva tartás

Személyesen Telefonon
H 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00
K - P 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00
Szo - Vas - - - - Zárva - - - -