euDIÁKOK Diákmunka     1137 Budapest, Katona József utca 15.
EN | DE
Diákmunka twister Diákmunka facebook Diákmunka g+ Diákmunka in Diákmunka rss

Sikersztorik, élménybeszámolók

Sikersztori a HP-nál

Jelen cikkünkben Vig Péter történetével ismerkedhettek meg, aki jelenleg a HP Magyarország Kft.-nél technikai konzulens és tréner.

Szerk.: - Mikor kezdtél el dolgozni az EU-DIÁKOK Iskolaszövetkezetnél?
V.P.: - 2008. januárjában kezdtem az első munkámat.

Szerk.: - Milyen munkákat végeztél a szövetkezeten keresztül?
V.P.: - 2008. január elejétől február végéig a User?s Rendszerház Kft.-nél dolgoztam értékesítőként. 2008. július 21-től a HP Magyarország Kft.-nél, kezdetben, mint gyakornok, azt követően technikai konzulens a Személyi Számítógépek Üzletágnál (ma már Nyomtatási és Személyi Számítógépek Üzletág) 2009. május 16-án pedig egy alkalommal a Sensation White névre hallgató party-n, mint értékesítő.

Szerk.: - Milyen tapasztalataid vannak a diákmunkát illetően? Hogyan tudtad összeegyeztetni a munkát a tanulással?
V.P.: - Nekem alapvetően csak jó tapasztalataim vannak ilyen téren. Én úgy gondolom, hogy ha olyan környezetben dolgozol, ahol több ?munkatársad? is van, akik adott esetben a cég alkalmazottai, akkor a diákmunkatársra egyenrangú félként kell, hogy tekintsenek. Szerencsére ez nálam így is volt, ahol csak dolgoztam: mindenhol jól éreztem magam és megbecsüléssel tekintettek rám. Egyetemi hallgatóként nyílván meghatározó, hogy mi az a heti munkaóraszám, ami belefér a tantárgyi órák és a tanulás mellett. Ez feltétlenül megbeszélés tárgyát kell, hogy képezze már a legelején, így rugalmas megállapodás született, ami elsősorban nekem is, de a cégnek is teljesen megfelelt.

Szerk.: - Miben látod előnyét annak, ha diákként jól teljesítesz egy cégnél?
V.P.: - A legnagyobb előny, ami nyílvánvalóan adódik: nagyobb eséllyel tudsz a diploma megszerzése után - vagy akár közben is - elhelyezkedni annál a cégnél, ahol hosszabb ideig dolgoztál, de máshol is sokkal nagyobb esélyekkel indulsz, hiszen meg lesz a megfelelő szakmai tapasztalatod, ami szinte kivétel nélkül már mindenhol nagy súlyozással kerül számításba, amikor egy állásra jelentkezel. Ha kellő igyekezettel és kitartással végzed a munkádat, akkor a szakmai elismerés nem marad el, ami pedig mindenképpen jó pont a vezetődnél.

Szerk.: - Diákként milyen munkát végeztél a HP-nál?
V.P.: - Kezdetben egy új termék bevezetésénél segédkeztem, ami alapból izgalmas kihívás volt és rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem mind termékismeret, mind termékmenedzsment és marketing területeken.

Szerk.: - Mikor vettek át saját állományba, és mi volt ennek az menete (előzménye)?
V.P.: - 2011. szeptemberében már nem diákként folytattam tovább a tevékenységemet a cégnél, hanem mint szerződésben álló alkalmazott. Az előzmény lényegében az egyetemi tanulmányaim végeztével adódott, így ebből kifolyólag megnéztük a lehetőségeket és a legelőnyösebb megoldást választotta ki a vezetőség.

Szerk.: - Milyen munkakörben dolgozol jelenleg a cégnél? Mik a feladataid?
V.P.: - A kezdetekben még nem volt jól behatárolva, hogy pontosan mi is a munkaköröm, akkoriban leginkább mindennel foglalkoztam, amit csak éppen feladatként megkaptam, és   ebből alakult ki az, hogy technikai konzulensként tevékenykedtem, ami alapvetően mély termékismeretet jelent mind a mai napig a részemről. Informatikusként kétfelé indulhatsz el: vagy szoftverrel, szoftverfejlesztéssel vagy pedig a hardverrel foglalkozol. Én alapvetően a hardver felé orientálódtam és ez az, ami igazán közel áll hozzám. Szeretem a technikai újdonságokat és mindazokat az innovációkat, amelyek megkönnyítik a személyi számítógépeket használók életét. Az ebből fakadó kíváncsiságom folyamatosan fennáll, és nagyon szerencsés vagyok ebből a szempontból, hogy általában én foghatom a kezembe, én próbálhatom ki és én tesztelhetem a legújabb HP notebookokat és asztali számítógépeket, még a hivatalos megjelenésük előtt. Ennek megfelelően a kellő termékismeret megszerzése után szintén feladatom ezen eszközök funkcióinak bemutatása partnercégeinknek és végfelhasználóknak is, azaz trénerként is dolgozok. Számos előadást tartok, így az ehhez kapcsolódó készségeim is sokat fejlődtek az évek során.

Szerk.: - Mennyire vagy elégedett a jelenlegi munkaköröddel, milyen terveid vannak a cégnél a jövőben?
V.P.: - Az előző kérdésre adott válaszomból is kitűnhet, hogy maximálisan elégedett vagyok. Szeretem azt, amit csinálok, és mivel folyamatosan jönnek a technológiai újdonságok, így kellően változatos, mindig jelent új kihívást ez a szakma. Trénerként ráadásul már nem egyszer jártam külföldön, ahol nemzetközi tréningeken hasonló munkakörben dolgozó kollégákkal találkoztam az EMEA régióból (Európa, a Közel-Kelet és Afrika), ahol megoszthattuk egymással a tapasztalatainkat. Az angol nyelv használatára is bőven nyílik lehetőségem, nem csak a nemzetközi tréningeken, de a mindennapi munka során is, amikor más európai országokban élő és dolgozó kollégákkal e-mailezek. Mivel alapvetően a cég tevékenységei szerteágazóak, így számos lehetőség adódik a fejlődésre, továbblépésre, és akár nemzetközi pozíciók megpályázására is. Jelen helyzetben jól érzem itt magam és folyamatosan tanulok, elképesztően nagy az a tudásbázis, amit a cég a kezdeti időktől felhalmozott és az ezekhez való hozzáférés, illetve ezen ismeretek elsajátítása mindenkinek rendelkezésre áll.

Szerk.: - Mit tanácsolnál a diákoknak, mit kell tenniük azért, hogy hasonlóan szerencsés helyzetbe kerülhessenek, mint Te?
V.P.: - Elsősorban azt javasolnám, hogy ha lehetőséged adódik és a tanulmányaidhoz kapcsolódó időbeosztásod már megengedi: mindenképp ragadd meg az alkalmat! Az egyetemen és a főiskolán hasznos és használható tudással vérteznek fel, de igazából ezt csak akkor lehet megfelelően kamatoztatni, ha már idejekorán belekóstolsz a szakmába. Nem feltétlenül csak arra gondolok itt, ami épp valóban a majdani ?szakmádba vág? és szorosan kötődik a jelenlegi tanulmányaidhoz. Senki sem úgy születik, hogy pontosan tisztában van azzal, hogy egy munkahelyen hogyan állja meg a helyét, hogyan vívja ki a kollégák elismerését, hogyan alakítson ki olyan ismeretségeket, amelyek egyrészt megkönnyítik a mindennapi munkát azáltal, hogy mindig számíthatsz rájuk és bármikor szívesen segítenek; másrészt pedig jó hangulatban telnek együtt a mindennapok. Én egy fiatalos és lelkes csapatban dolgozok, ahol mindez meg van, de bárkinek megadhat mindez.

HPVig Péter
technikai konzulens, tréner

HP Magyarország Kft.

Cégcsoportunk tagjai

Bemutatkozik az euCSOPORT Munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés Weboldalkészítés, SEO Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány Call-center Nyugdíjas Szövetkezet
SOS Gyermekfalvak pártfogó 2018

Közösség

Kapcsolat

H-1137 Budapest, Katona József u. 15.

06 1 225 1533

ugyfelszolgalat@eucsoport.hu

Nyitva tartás

Személyesen Telefonon
H 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00
K - P 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00
Szo - Vas - - - - Zárva - - - -