euDIÁKOK Diákmunka     1137 Budapest, Katona József utca 15.
EN | DE
Diákmunka twister Diákmunka facebook Diákmunka g+ Diákmunka in Diákmunka rss

Sikersztorik, élménybeszámolók

Karrier az MZH TANÁCSADÓNÁL

E havi sikersztori rovatunkban Mokos Anna történetével ismerkedhettek meg, aki diákként kezdte az MZH Tanácsadó Kft.-nél, jelenleg pedig már főállásban dolgozik a cégnél pályázati és hitelreferensként.

Szerk.: - Mikor kezdtél el dolgozni az EU-DIÁKOK Iskolaszövetkezetnél?
M.A.: - 2011. novemberében vettek fel az MZH Tanácsadóba, a munkát pedig december elején kezdtük meg. Akkor lettem tag, korábban nem végeztem munkákat az Eu-DiákOK-on keresztül.

Szerk.: - Milyen tapasztalataid vannak a diákmunkát illetően? Hogyan tudtad összeegyeztetni a munkát a tanulással?
M.A.: - Bár sokféle tapasztalattal nem rendelkezem diákmunkát illetően, hiszen a Tanácsadó előtt csak hostess munkákat végeztem, de igazán szerencsésnek mondhatom magam, hiszen miután ?elegem lett? ezekből az 1-2 napos munkákból és valami más, hosszabb távú, folyamatos munka után kezdtem nézni, nagyjából az első hirdetés a Tanácsadó hirdetése volt, ahova fel is vettek, lassan másfél éve. A munkát teljesen össze tudtam egyeztetni a tanulással, kifejezetten rugalmasak voltak és ez segítette, hogy az egyetemen se romoljanak az eredményeim. Persze az utolsó végzős félév még ennek ellenére is nehéz és megterhelő volt, de rengeteget segített, hogy a Tanácsadóban figyelemmel voltak erre.

Szerk.: - Miben látod előnyét annak, ha diákként jól teljesítesz egy cégnél?

M.A.: - Ahogyan a példám is mutatja, komoly előnye volt annak, hogy jól teljesítettem, és jó viszonyt sikerült kialakítanom a vezetőséggel az itt töltött kicsivel több, mint egy év alatt, hiszen diplomám megszerzése után biztos munkahelyem volt, ami véleményem szerint ebben a mostani változékony és bizonytalan világban nagyon fontos. Nem kellett hónapokat várni, önéletrajzokat küldözgetni és állásinterjúkra járni, és ami fontos, új helyet megszokni, új munkát megtanulni.

Szerk.: - Diákként milyen munkát végeztél az MZH Tanácsadó Kft.-nél?
M.A.: - Az MZH Tanácsadó Kft. a pénzügyi szektorban tevékenykedik, egy nagy és ismert pénzintézet az MZH Zrt. leányvállalataként, így alapvetően a finanszírozás, hitelek területét fedte le és fedi le jelenleg is a munkám. Projekt asszisztensként kezdtem a Kft.-nél
5 kollégával együtt, akik szintén diákok voltak. Kezdetben a termékekkel ismerkedtem meg, majd munkám során a tanácsadás, hiteldokumentációk összeállítása, pályázatírás, ügyfelekkel való kapcsolattartás tartozott a fő feladataim közé, és fél év után már, mint projekt koordinátor dolgoztam. Ami kifejezetten megtetszett a Tanácsadóban, hogy az itt végzett munka nem egy borítékolás, vagy kóstoltatás, hanem egy kreativitást igénylő szellemi munka, amit diploma után teljes állásban is végezhetek.

Szerk.: - Mikor vettek át saját állományba, és mi volt ennek az menete (előzménye)?
M.A: - Idén februárban államvizsgáztam, hallgatói jogviszonyom is ekkor szűnt meg.
Az, hogy átvesznek teljes állásba azonban nem ekkor derült ki, hiszen a vezetőségnek már a kezdetek óta nem titkolt szándéka volt, hogy sikeres együttműködés esetén az egyetem után itt folytassam, folytassuk. Amikor a kérdés aktuálissá vált személyes megbeszélés keretében egyeztettük a feltételeket, és államvizsgám után 2 hét pihenést követően 2013. február 25-én írtam alá munkaszerződésemet.

Szerk.: - Milyen munkakörben dolgozol jelenleg a cégnél? Mik a feladataid?
M.A.: - Jelenleg beosztásom pályázati és hitelreferens, feladatköröm alapvetően nem változott a korábbiakhoz képest. Némileg kibővült pénzügyi feladatokkal, illetve felelősségem nagyobb lett, hiszen munkámat már nem ellenőrzik.

Szerk.: - Mennyire vagy elégedett a jelenlegi munkaköröddel, milyen terveid vannak a cégnél a jövőben?
M.A.: - Elégedett vagyok munkaörömmel, az elmúlt másfél évben mélyrehatóan sikerült megismernem a szektort és a lehetőségeket, illetve sokat tanultam, de természetesen még van fejlődési lehetőség, melyet a jövőben szeretnék kihasználni.

Szerk.: - Mit tanácsolnál a diákoknak, mit kell tenniük azért, hogy hasonlóan szerencsés helyzetbe kerülhessenek, mint Te?
M.A.: - Bár alapvetően úgy gondolom kell hozzá szerencse, hogy olyan munkahelyet találjon az ember, ahol hosszú távon tudnak foglalkoztatni egy diákot és az komoly tanulási és tapasztalati lehetőséget hordozzon magában, illetve a vezetőség is elkötelezett legyen ezen a téren, azért Mi is tehetünk annak érdekében, hogy elégedettek legyenek Velünk. Kitartás, pontosság, megbízhatóság, proaktivitás elengedhetetlen, de kell némi ambíció is, lássák bennünk, hogy a későbbiekben teljes munkaidőben is képesek leszünk megállni a helyünket. A ?diák vagyok és ez csak egy diákmunka? hozzáállás nem megfelelő, erre nem alapozható hosszútávú együttműködés. Előfordulhat, hogy jó kapcsolat ellenére nem tudnak átvenni, de ez a munkatapasztalat akkor is jól mutat az önéletrajzban, illetve a pozitív referencia és kapcsolati tőke is nagy segítség lehet a későbbiekben a munkaerőpiacon.

Mokos Anna, pályázati és hitelreferens, MZH Tanácsadó Kft.

Megkérdeztük Anna közvetlen felettesét, Ács Beátát is, hogy milyen tapasztalatai vannak Anna munkáját, valamint általában véve a diákmunkát illetően.

Szerk.: - Mióta dolgoznak együtt az EU-DIÁKOK Iskolaszövetkezettel?
Á.B.: - 2011. novemberben cégcsoportunk úgy döntött, hogy a növekedés miatt felmerülő munkaigényét diákmunkával biztosítja. Nem volt kérdés, hogy az EU-DiákOk-at választjuk, hiszen a BNI üzleti csoporton belüli tagság garancia a minőségi szolgáltatásra. Cégcsoportunk 2011. novembertől van szerződéses viszonyban az EU-DiákOK-kal.
Kezdetben anyacégünk 2 fő, a MZH Tanácsadó Kft. pedig 11 fő diáknak biztosított munkalehetőséget. Jelenleg 3 fix diákkal dolgozunk, akik közül további 1 diákot az idei évben, államvizsgájától függően, szeretnénk alkalmazotti viszonyba átvenni.

Szerk.: - Mennyire elégedettek az Önöknél dolgozó diákokkal?
Á.B.: - Munkájukkal elégedettek vagyunk, fiatalos és dinamikus arculatot kölcsönöznek cégünknek. A megfelelő szakmai beállítottság miatt a diákok önszorgalomból gyorsan és egyszerűen megtanulják a szükséges feladatokat, tevékenységeket, amit hatékonyan ellátnak.

Szerk.: - Milyen előnyét látja a diákok foglakoztatásának?
Á.B.: - Az EU-DiákOK által biztosított több körös állásinterjúnak köszönhetően már kiszűrt, szakiránynak megfelelő, válogatott jelöltek kerülnek cégünkhöz, így gyorsan és könnyen tudunk választani közöttük. A diákok foglalkoztatásának nagy előnye a        költséghatékonyság mellett, hogy állományuk a munkafeladatok mennyiségének        változásához rugalmasan igazítható.
A jövőben felmerülő munkaigényünket is a lehetőségeknek megfelelően, elsősorban diákmunkásokkal szeretnénk lefedni.

Szerk.: - Volt olyan diák, akit átvettek saját állományba?
Á.B.: - Jelenleg egy diákot vettünk át állományba, de jövőbeni célunk az, hogy a nálunk dolgozó diákoknak is alkalmazotti viszonyt biztosítsunk.

Szerk.: - Mi alapján döntöttek így?
Á.B.: - Alkalmazotti viszonyba átvett diákunk több, mint egy éve dolgozik cégünknél. Azért döntöttünk az állományba vétele mellett, mert munkáját jól végzi, a cég mindennapi tevékenységét átlátja, maximálisan elégedettek vagyunk vele.

Szerk.: - Mokos Anna milyen munkát végez Önöknél? Mennyire elégedett a munkájával?
Á.B.: - Mokos Anna hitel és pályázati referens pozíciót tölt be a MZH Tanácsadó Kft-nél. Feladatai közé tartozik az ügyfelek hitel és pályázati kérelmeinek koordinálása, az igénylés folyamatától egészen a hitelbírálatáig, a pályázati támogatások lehívásáig. Mindezek mellett cégünk mindennapi pénzügyi nyilvántartását is ő vezeti, a könyvelők munkáját előkészíti. Nagyon elégedettek vagyunk a munkájával, feladatait pontosan és precízen végzi el.

Szerk.: - Ajánlaná más cégnek a diák munkaerő foglalkoztatását?
Á.B.: - Tapasztalatainkból kiindulva mindenképp csak ajánlani tudom a diák munkaerő foglalkoztatását más cégeknek is, nemcsak a költséghatékonyság, a megfelelő ár-érték arány, hanem a rugalmas állományváltozás, munkaidő beosztás miatt is. Azok a fiatalok, akik szakmai gyakorlatot, tapasztalatot szeretnének szerezni, a diákmunkával kiváló lehetőséget kaphatnak, ami lelkesedésükön, hozzáállásukon és munkavégzésükön tükröződik.

Ács Beáta
ügyvezető

MZH Tanácsadó Kft.

 

 

Ha szeretnél Te is egy sikersztori részese lenni, ne habozz, jelentkezz nálunk diákmunka lehetőségeinkre!

Próbáld ki magad minél több területen, szerezz átfogó tapasztalatot, melyet a későbbiek során biztosan kamatoztatni tudsz majd!

Ha utolsó éves vagy, jelentkezz az EU-DIÁKOK SZAKMAI KARRIER PROGRAMJÁRA.
Keresd aktuális szakmai programos ajánlatainkat a www.eudiakok.hu/diakmunka oldalon, a ?Szakmai Karrier Program? menüpont alatt.

Cégcsoportunk tagjai

Bemutatkozik az euCSOPORT Munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés Weboldalkészítés, SEO Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány Call-center Nyugdíjas Szövetkezet
SOS Gyermekfalvak pártfogó 2018

Közösség

Kapcsolat

H-1137 Budapest, Katona József u. 15.

06 1 225 1533

ugyfelszolgalat@eucsoport.hu

Nyitva tartás

Személyesen Telefonon
H 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00
K - P 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00
Szo - Vas - - - - Zárva - - - -