euDIÁKOK Diákmunka     1137 Budapest, Katona József utca 15.
EN | DE
Diákmunka twister Diákmunka facebook Diákmunka g+ Diákmunka in Diákmunka rss

Sikersztorik, élménybeszámolók

Karrier az euCsoport-nál

Az alábbiakban interjút olvashattok Német Gáborral, az euCSOPORT Marketing vezetőjével. Ha érdekel, hogy indult el a karrierje, és miként jutott el idáig, olvasd el a cikket! :)

Szerkesztő: Mikor kezdtél el dolgozni az euDIáKOK Iskolaszövetkezetnél?
Német Gábor: 2007 novemberében kerültem az euDiákok Iskolaszövetkezethez, a diplomám megszerzése előtt bő fél évvel. Már csak a szakdolgozatomat kellett megírni, aminek köszönhetően teljes munkaidőben tudtam végezni a munkám. Ez természetesen sokat számított abban, hogy elkezdhessek hosszú távon dolgozni az euDiákoknál. Koordinátorként kezdtem, ami azzal járt, hogy egyes partnercégek elvárásai alapján kerestem nekik a munkát vállaló diákokat. E mellett foglalkoztam értékesítéssel is, de nem az volt az elsődleges feladatom.

falcon visionSzerkesztő: Milyen tapasztalatod van a diákmunka terén?

Német Gábor: Korábban én magam is vállaltam diákmunkát, már középiskolás koromtól. Eleinte mindig csak a nyári szünetben, de aztán a főiskola alatt már a tanulmányi időszakban is, viszont nem mindig iskolaszövetkezeten keresztül, így elestem a diákmunka által nyújtott kedvezményektől és a járulékmentes bértől. Általában jó tapasztalatokkal rendelkeztem, és sokan voltak az ismerőseim között, akik egy-egy iskolaszövetkezet saját munkatársai voltak. Ennek köszönhetően már korán beleláttam, hogyan is szervezik a diákmunkát, és kedvet kaptam hozzá. Aztán talán a szerencsének is köszönhetően magam is ilyen munkahelyre kerültem. :)

Szerkesztő: Milyen előnyeit tudod kiemelni a diákmunkának?
Német Gábor: Nagyon sok helyről hallom hallgatóktól, hogy az iskola által nyújtott szakmai gyakorlati lehetőség nem elég, vagy nem a megfelelő színvonalat biztosítja a gyakorlati tudás megszerzésére. Ennek "pótlására", kiegészítésére kiválóan alkalmas, ha folyamatosan végez valaki munkát a tanulmányai alatt, nem beszélve arról, hogy ez rendszeres jövedelmet biztosít számára.
Ha jól teljesít egy diák egy cégnél, akkor nagy valószínűséggel ezt meglátják a közvetlen vagy közvetett felettesei is, és nyugodtabban bíznak rá komolyabb, felelősségteljesebb feladatokat, ami egyrészt nagyon jó lehetőség arra, hogy komoly szakmai tudáshoz jusson, másrészt kiválóan jöhet egy későbbi állásinterjún. Persze ez utóbbi könnyen elkerülhető, ha annyira jól dolgozik a cégnél, hogy ragaszkodnak hozzá a diploma megszerzése után is, és állandó munkát ajánlanak neki. Szerencsére sok ilyen esettel találkoztam koordinátorként az EU-Diákoknál.

Szerkesztő: Mióta dolgozol főállású kollégaként az EU-Diákoknál?
Német Gábor: 2008-ban, a diplomám megszerzése után kerültem az EU-Diákok saját főállású munkavállalói közé, de még továbbra is, mint koordinátor és "részben", mint üzletkötő. Ekkor már a korábbi egyetemi kapcsolataimat kihasználva elkezdtem foglalkozni a diákok felé irányuló toborzással, marketinggel is: hozzám tartoztak az együttműködések és a saját kiadványok kialakítása, kezelése, nyomon követése, az állásbörzéken való megjelenés koordinálása. Ennek egyenes következménye volt, hogy a következő évtől a cégek felé történő kommunikációban, kampányok előkészítésében és lebonyolításában is szerepet kaptam.
Az EU-Diákok Iskolaszövetkezet mindeközben rohamosan fejlődött, így idővel már ezt a munkát nem tudtam a koordináció mellett végezni, ezért 2011 év elején kialakítottuk mai pozíciómat. Ennek köszönhetően azóta már csak marketinggel foglalkozom, két munkatárs állandó segítségével.
Szeretem ezt a munkát, mert elég sok oldala van, több résztevékenységből áll össze, és nagyon kreatívnak kell hozzá lenni. A cég szinte teljes munkafolyamatából képviselhetek egy-egy kis részt, persze zömmel az értékesítést támogató feladatokban. Ráadásul pörög is az élet rendesen - bár ez a koordinátori munkámra is igaz volt, talán hatványozottan is. :)

Szerkesztő: Mit tudsz tanácsolni a diákoknak, akik már a diákéveik alatt szeretnék a karrieerjüket építeni?
Német Gábor: Az én történetem nagyon szerencsés: jókor voltam jó helyen, de általában nagyon fontos, hogy mindenki időben kezdjen el gondolkozni a jövőjéről, már az egyetemi tanulmányok korai időszakában gondolkodjon hosszú távon, építse ki a kapcsolatrendszerét (ez utóbbi nagyon sokat számít ma Magyarországon)! Aztán, ha magkapta a lehetőséget, akkor ambíciókkal tele, a legjobbat nyújtva vesse bele magát a munka világába, törekedjen arra, hogy nélkülözhetetlen tagja legyen a csapatnak! Ahogy már korábban jó pár diákunk esetén előfordult, ezek után egyenes út vezet a karrierhez az adott cégnél, ami akár egy gyorsan elérhető középvezetői pozícióként is jelentkezhet.

Mindenkinek sikeres karrierépítést kívánok! :)

Német Gábor
Marketing vezető
EU-CSOPORT

Cégcsoportunk tagjai

Bemutatkozik az euCSOPORT Munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés Weboldalkészítés, SEO Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány Call-center Nyugdíjas Szövetkezet
SOS Gyermekfalvak pártfogó 2018

Közösség

Kapcsolat

H-1137 Budapest, Katona József u. 15.

06 1 225 1533

ugyfelszolgalat@eucsoport.hu

Nyitva tartás

Személyesen Telefonon
H 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00
K - P 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00
Szo - Vas - - - - Zárva - - - -