euDIÁKOK Diákmunka     1137 Budapest, Katona József utca 15.
EN | DE
Diákmunka twister Diákmunka facebook Diákmunka g+ Diákmunka in Diákmunka rss

Sikersztorik, élménybeszámolók

Karrier az ERSTE Banknál

E havi sikersztori rovatunkban Buris Nikoletta történetével ismerkedhettek meg, aki diákként kezdte az ERSTE Banknál, idén februártól viszont főállású munkatárs vált belőle

Szerk.: - Mikor kezdtél el dolgozni az EU-DIÁKOK Iskolaszövetkezetnél?
B.N.: - Pontos dátumot nem tudok mondani, a középiskolai évek alatt.

Szerk.: - Milyen típusú munkákat végeztél a szövetkezeten keresztül?
B.N.: - Többféle munkát végeztem már a szövetkezeten keresztül. Például: szórólapozás, asszisztensi feladatok különböző bankoknál.

Szerk.: - Milyen tapasztalataid vannak a diákmunkát illetően? Hogyan tudtad összeegyeztetni a munkát a tanulással?
B.N.: - Pozitív tapasztalataim vannak. Először nehéz a beilleszkedés egy munkahelyre diákként, hiszen úgy gondolják az ott dolgozók, hogy a diákok nem igazán szeretnek dolgozni, természetesen pár hét elteltével és kellő szorgalommal sikerül beilleszkedni és aztán már minden rendben működik. Felsőoktatási órarenddel elég nehéz összeegyeztetni, középiskolai órarenddel könnyebb. Általában rugalmasak szoktak lenni a munkahelyek, főleg, ha látják a diákon, hogy megtesz mindent azért, hogy a munkáját elvégezze.

Szerk.: - Miben látod előnyét annak, ha diákként jól teljesítesz egy cégnél?
B.N.: - Nagyon jó lehetőség, hogy ismeretségeket, kapcsolatokat építsen az ember, hogy az iskola elvégzése után tudjon valamerre lépni. Ha elég szorgalmas és odaadó vagy, akkor még ajánlatot is kaphatsz, ami a mai világban nagyon nagy segítség egy pályakezdőnek.

Szerk.: - Diákként milyen munkát végeztél az Erste Banknál?
B.N.: - Asszisztensi feladatokat láttam el.

Szerk.: - Mikor vettek át saját állományba, és mi volt ennek az menete (előzménye)?
B.N.: - Először is szakmai gyakorlatot biztosítottak, majd 2013. február 1-jétől vettek át saját állományba, mert osztálybővítés volt.

Szerk.: - Milyen munkakörben dolgozol jelenleg a cégnél? Mik a feladataid?
B.N.: - Back office munkatársként. A beérkező számlák kezelése és a könyveléselőkészítés tartozik a feladataim közé.

Szerk.: - Mennyire vagy elégedett a jelenlegi munkaköröddel, milyen terveid vannak a cégnél a jövőben?
B.N.: - Jelenleg elégedett vagyok, remélem, hogy a későbbiekben más feladatokat is kapok, hogy egyéb területeken is kipróbálhassam magam.

Szerk.: - Mit tanácsolnál a diákoknak, mit kell tenniük azért, hogy hasonlóan szerencsés helyzetbe kerülhessenek, mint Te?
B.N.: - Keressenek munkát, próbáljanak a tanulmányaikhoz passzolót, vagy olyat, amit szívesen csinálnának, akár hosszabb távon is. A munkahelyen mindent tegyenek meg azért, hogy elismerjék őket és a munkájukat. Mindent adjanak bele, hogy az adott munkát úgy végezzék el, ahogy azt elvárják tőlük. Igyekezzenek beilleszkedni és segítsék az ott dolgozókat legjobb tudásuk szerint.

Buris Nikoletta, Back Office munkatárs, Erste Bank Hungary Zrt.

Megkérdeztük Niki közvetlen felettesét, Giltán-Csépányi Emesét, hogy milyen tapasztalatai vannak a náluk dolgozó diákok kapcsán.

Szerk.: - Mióta dolgoznak együtt az EU-DIÁKOK Iskolaszövetkezettel?
Cs.E.: - 2012. májusban vettünk igénybe diákmunkásokat először és 2012 év végéig foglalkoztattuk őket.

Szerk.: - Mennyire elégedettek az Önöknél dolgozó diákokkal?
Cs.E.: - Az általunk alkalmazott diákokkal maximálisan meg voltunk elégedve. A rájuk kiosztott feladatot rövid idő alatt megtanulták, átlátták a folyamatokat. Szorgalmuk, fegyelmük, munkához való hozzáállásuk - annak ellenére, hogy diákokról volt szó - megegyezett az alkalmazásban álló kollégákéval. Korábban elég sok negatív tapasztalatot hallottam a diákmunkások munkafegyelmével kapcsolatban, azonban ezekkel szerencsére az EU-Diákos kollégáknál nem szembesültem.

Szerk.: - Milyen előnyét látja a diákok foglakoztatásának?
Cs.E.: - Egyik fő szempont a költséghatékonyság. Továbbá amennyiben az elvégzendő feladat mennyisége ingadozó, és emiatt nincs lehetőség munkaerő felvételre, akkor a diákok foglalkoztatása erre a problémára megoldást nyújt. Sajnos hátrányként meg kell említenem azt, hogy mivel a diákok munkavégzés mellett tanulmányaikat is folytatják, szinte lehetetlen 8 órás foglalkoztatásban alkalmazni Őket. Iskolai elfoglaltságuk miatt heti 20 órás munkavégzés esetén is alkalmazkodást igényel mindkét fél részéről, hogy biztosítva legyen, hogy a kollégák akadálytalanul végezzék tanulmányaikat, és a munkaszervezés folyamatossága sem sérüljön a munkáltatónál.

Szerk.: - Volt olyan diák, akit átvettek saját állományba?
Cs.E.: - A tavaly nálunk dolgozó diákok közül egy kollégát tavaly év végétől, kettőt pedig 2013 év eleje óta saját állományunkban alkalmazunk.

Szerk.: - Mi alapján döntöttek így?
Cs.E.: - Év elején lehetőségünk volt Osztályunk fejlesztésére, ezáltal új kollégák felvételére. A diákok munkavégzését ismerve, nem volt kérdés, hogy szeretnénk Őket is csapatunkban üdvözölni. Az elmúlt pár hónap tapasztalata igazolta, hogy jól döntöttünk.

Szerk.: - Buris Nikoletta milyen munkát végez Önöknél? Mennyire elégedett a munkájával?
Cs.E.: - Buris Nikolettát Ábry Anettel egyidőben vettük saját állományba. Mindkét kollégát diákmunkásként Back Office területen alkalmaztunk, és erre a területre kerültek felvételüket követően is. Felvételük alkalmával mindkettőjüknek lehetőség nyílt arra, hogy Osztályunkon belül más területre kerüljenek, de legnagyobb örömömre mindketten a Back Office területet választották. Azóta saját feladatkörük van, amit önállóan végeznek.
Niki az Osztályunkra érkező számlák kezelését és a könyvelés előkészítését végzi, Anett pedig ügyfélkérelmek elbírálását és az ehhez kapcsolódó további feladatokat látja el.

Szerk.: - Ajánlaná más cégnek a diák munkaerő foglalkoztatását?
Cs.E.: - Mindenképpen! De szerintem ez a fentiek alapján nem is lehet kérdés.

Giltán-Csépányi Emese, Lakossági Workout csoportvezető, Erste Bank Hungary Zrt.

Ha szeretnél Te is egy sikersztori részese lenni, ne habozz, jelentkezz nálunk diákmunka lehetőségeinkre! Próbáld ki magad minél több területen, szerezz átfogó tapasztalatot, melyet a későbbiek során biztosan kamatoztatni tudsz majd!

Aktuális munkalehetőségeinkért katt ide!

Cégcsoportunk tagjai

Bemutatkozik az euCSOPORT Munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés Weboldalkészítés, SEO Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány Call-center Nyugdíjas Szövetkezet
SOS Gyermekfalvak pártfogó 2018

Közösség

Kapcsolat

H-1137 Budapest, Katona József u. 15.

06 1 225 1533

ugyfelszolgalat@eucsoport.hu

Nyitva tartás

Személyesen Telefonon
H 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00
K - P 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00
Szo - Vas - - - - Zárva - - - -