euDIÁKOK Diákmunka     1137 Budapest, Katona József utca 15.
EN | DE
Diákmunka twister Diákmunka facebook Diákmunka g+ Diákmunka in Diákmunka rss

Sikersztorik, élménybeszámolók

Karrier a SALES GUARD Zrt.-nél

Az alábbiakban egy interjút olvashattok egyik diákunkkal, Gedeon Valériával, és jelenlegi munkáltatójával, Rostás K. Lucával, a Sales Guard Zrt. Kereskedelmi Vezérigazgatójával.

Cikkünk azt igazolja, hogy ha komolyan veszed a diákmunkát, azon kívül, hogy értékes tapasztalatokat szerzel, a jövődet is megalapozhatod vele!

Szerk.: - Mióta dolgozol az EU-DIÁKOK-nál, és milyenek a tapasztalataid?
Gedeon Valéria: - Lassan egy éve dolgozom az     EU-Diákoknál, több munkakörben is megfordultam ez idő alatt. A tapasztalatok alapvetően jók. Minden helyen jó volt a légkör, munkakörök tekintetében pedig olyanokat vállaltam el, amelyek adott helyzetben a leginkább illeszkedtek az elvárásaimhoz. Hátrányként a bizonytalanságot (lesz-e folytatás az adott cégnél?), és a munka rövid távú jellegét érzékeltem.
Szerk.: - Miben látod előnyét annak, ha diákként jól teljesítesz egy cégnél?
G.V.: - Azt gondolom, nemcsak diákként és nemcsak egy cégnél jó, ha valaki jól teljesít. Lehet, hogy frázis, de a kemény munkának mindig megvan a gyümölcse, akár az iskolapadról, akár a munkaerőpiacról beszélünk. Én még hiszek abban, hogy          önbizalommal és elszántsággal sokra lehet vinni.
Szerk.: - A Sales Guard Zrt. januárban saját állományába vett át Téged. Mi volt ennek az előzménye?
G.V.: - A megelőző időszakban jó munkakapcsolatot alakítottam ki a vezetőséggel és a munkatársaimmal, munkámat pedig igyekeztem mindig magas színvonalon ellátni.    A diákok csoportvezetőjeként már a kezdetektől együttműködtem a vezetéssel, segítettem a munkaszervezést. A cégnél történt év végi személyzeti átalakításkor kerestek meg a lehetőséggel.
Szerk.: - Mennyire vagy elégedett a jelenlegi munkaköröddel?
G.V.: - Elégedett vagyok: jól tudunk együtt dolgozni a munkatársakkal és a munka is tetszik. Van benne kihívás is, kreativitást is igényel ? ezek fontosak.
Szerk.: - Köszönjük az interjút, és további sok sikert kívánunk! :)

Szerk.: - Szeretnénk megkérdezni a másik oldalt is, miszerint egy cégnek miért éri meg diákokat foglalkoztatni. Önök mióta dolgoznak együtt az EU-DIÁKOK Iskolaszövetkezettel?
Rostás K. Luca: - 2011. nyarán vettünk igénybe diákmunkásokat a szövetkezettől, és egy nagyobb volumenű, decemberi kampányban is együtt dolgoztunk.
Szerk.: - Mennyire elégedettek az Önöknél dolgozó diákokkal?
R.L.: - Azok, akik végül a tréningeken jól szerepeltek és a tesztek rostáin
fennmaradtak, azokkal nagyon elégedettek voltunk. Természetesen voltak fennakadások és kisebb-nagyobb problémák is ? melyek egyrészt annak tudhatóak be, hogy ez a
munkavállalói csoport teljesen más, mint a normál foglalkoztatásban dolgozók, valamint a generation gap a 90-es évek gyermekei és a  70-80-as születésűek között már igen jelentős. Ennek kezelése egy munkaadó számára igen nehéz.
Például az "Y" generáció net-függősége és a munkahelyi fegyelem fenntartása nem összeférhetetlen, de nagyon kemény dió (néhány diák szó szerint kiborult, mikor megtudta, hogy itt nem lehet facebook-ozni? ők fel is álltak és elmentek).
Az összbenyomásom a diákokról jó, és ajánlom mindenkinek, hogy diákokat alkalmazzon. Csak előnyét láthatja minden munkáltató, de a kezdeti nehézségekre, és az összecsiszolódás kényelmetlenségeire fel kell készülni.
Szerk.: - Milyen előnyét látja a diákok foglakoztatásának?
R.L.: - Amellett, hogy költséghatékony, roppant flexibilis is. Ha a munkamennyiség ingadozó egy cégnél, akkor mindenképp ez az a foglalkoztatási forma, amely problémáira hosszú távú megoldást adhat.
Szerk.: - Egyik diákunkat, Gedeon Valériát januárban átvették saját állományba. Mi alapján döntöttek így?
R.L.: - A decemberben nálunk dolgozó diákok közül volt néhány olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtó is, akikkel hosszabb távon szeretnénk együtt dolgozni. Közülük Gedeon Valéria, akit nem csak a számokban elért eredményével, de hozzáállásban és rendszerszerű gondolkodásával is kiemelkedett mind a diákok, mind a saját állományunkban dolgozók közül.
Szervezetünkben változásokat, átalakításokat és személyi cserét is terveztünk 2012-től. Ezen tervek felrajzolásakor került Valéria a látóterünkbe. Jogi tanulmányai és magas adminisztratív skill-jei mellett pozitív személyiségjegyei is mind azt mutatták, hogy ő lesz a csapatunkba a megfelelő ember.
Így 2012. január 1-jével felvettük a Sales Guardhoz, mint személyzeti vezetőt. Ebben a feladatkörben a munkavállalóinkkal kapcsolatos összes teendő (szerződések, ki- és bejelentések, bérszámfejtés) az Ő feladata. Valamint a cég számlázásában és a könyvelés előkészítésében is segítséget nyújt.
Valéria hogy a tanulmányaival is tudjon haladni 6 órás, részmunkaidős állásban van nálunk, mely az elmúlt 2-2,5 hét tapasztalatai alapján mindkettőnknek megfelel. Eddigi munkájával teljes mértékben elégedett vagyok: logikus, rendszerezett, gyors, újító, önálló és pillanatok alatt átlátja / elsajátítja a számára új dolgokat.
Szerk.: - Ajánlaná más cégnek diák munkaerő foglalkoztatását?
R.L.: - Abszolút mértékben! A diákok eddig még nem említett előnye az is, hogy roppant jól motiválhatóak és hamar kialakul köztük a csapat- és a versenyszellem is.
Csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy diákokat foglalkoztasson, hiszen ? a kezdeti nehézségeken átlendülve ? csak pozitívumokkal gazdagodhat az a cég, aki mellettük dönt!
Szerk.: Köszönjük szépen, és bízunk benne, hogy a jövőben is elégedett lesz az Önöknél dolgozó diákokkal, és remélhetőleg lesz még a Valériáéhoz hasonló sikersztori.

Cégcsoportunk tagjai

Bemutatkozik az euCSOPORT Munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés Weboldalkészítés, SEO Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány Call-center Nyugdíjas Szövetkezet
SOS Gyermekfalvak pártfogó 2018

Közösség

Kapcsolat

H-1137 Budapest, Katona József u. 15.

06 1 225 1533

ugyfelszolgalat@eucsoport.hu

Nyitva tartás

Személyesen Telefonon
H 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00
K - P 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00
Szo - Vas - - - - Zárva - - - -