euDIÁKOK Diákmunka     1137 Budapest, Katona József utca 15.
EN | DE
Diákmunka twister Diákmunka facebook Diákmunka g+ Diákmunka in Diákmunka rss

Sikersztorik, élménybeszámolók

Karrier a GREENPEACE-nél

Cikkünkben interjút olvashattok egyik volt diákunkkal, Gyuricza Balázzsal, és jelenlegi munkáltatójával, Bíró Szabolccsal a Greenpeace-től.

Szerk.:  - Mikor kezdtél el dolgozni az EU-DIÁKOK Iskolaszövetkezetnél?
Gy.B.: - 2008.07.01-én mentem be hozzátok, hogy jelentkezzek harmadmagammal a Greenpeace-hez támogató toborzónak. Király Csilla fogadott, aki minden fontos információt elmondott a felvétellel kapcsolatban, majd a regisztrációt követően két nap múlva már mehettünk is dolgozni.
Szerk.: - Milyen munkákat végeztél a szövetkezetünkön keresztül?
Gy.B.: - Az EU-DIÁKOK-on keresztül csak a Greenpeace-nél vállaltam munkát. Diákként több munkakörben is tevékenykedhettem a szervezetnél: nyári szünetben támogató tagokat toboroztam, ami azért volt jó, mert nem egyedül gubbasztottam a számítógép előtt egy irodában, hanem kint az utcán, jó csapatban, rugalmas időbeosztásban dolgozhattam. Mikor elkezdődött az iskola, akkor adminisztratív feladatokat bíztak rám, mint például különböző kimutatások készítése, majd elkezdtem fejleszteni egy szoftvert és grafikai munkákkal is megbíztak.
Szerk.: - Milyen tapasztalataid vannak a diákmunkát illetően?
Gy.B.: - Alapvetően jó. Békéscsabán a gimnázium alatt többször próbáltam munkát keresni diákként, sajnos sikertelenül. Majd Budapestre költöztem, ahol válogathattam is az ajánlatok közül, de a Greenpeace-en kívül nem érdekelt semmi más.
Szerk.: - Miben látod előnyét annak, ha diákként jól teljesítesz egy cégnél?
Gy.B.: - Úgy gondolom, hogy ez nagyban függ a munkatársaktól és a befogadó környezettől, attól a cégtől vagy szervezettől, akik diákokat alkalmaznak. Ha rugalmas vagy és megbízhatóan dolgozol, ha látják rajtad, hogy akarod és élvezed is a munkát, akkor megalapozhatod tanulmányaid mellett a jövődet is. Munkatapasztalatot szerezhetsz, amire nagy szükség van, ha a suli után mégis máshol helyezkednél el. És persze pénzt kereshetsz, amiből finanszírozhatod a tanulmányaid vagy bármi mást.
Szerk.: - Mikor vett át a Greenpeace saját állományba, és hogy zajlott mindez?
Gy.B.: - 2010-ben vettek át. Akkor járt le  a hallgatói jogviszonyom és felajánlották, hogy dolgozzak náluk teljes munkaidőben. Persze azonnal igent mondtam, hiszen egy gyermekkori álmom vált valóra, hogy a világ legnagyobb környezetvédelmi      szervezeténél dolgozhassak.
Szerk.: - Mennyire vagy elégedett a jelenlegi munkaköröddel, milyen terveid vannak a cégnél?
Gy.B.: - Nagyon elégedett vagyok a munkakörömmel, fontos, felelősséggel járó      feladatokat bíznak rám, amiben bizonyíthatom rátermettségemet és elhivatottságomat a szervezet iránt. Tudom, hogy bíznak bennem és ez motivál. A terveim még nem körvonalazódtak.
Szerk.: - Mit tanácsolnál a diákoknak, mit kell tenniük azért, hogy hasonlóan szerencsés helyzetbe kerülhessenek, mint Te?
Gy.B.: - Jelenleg is 3-4 diák segít a munkámban és tudom milyen problémáik vannak, nagy kihívás dolgozni és vizsgákra is készülni, de nem lehetetlen! Fontos, hogy kitartóak legyenek, mert nappali tagozatos diákként nem könnyű megfelelő állást találni. Ha tudnak egyedi tantervet kérni iskolájukban, akkor nagyban megkönnyítik a munkáltató dolgát is. Ha probléma merül fel a tanulásban, azt mindenképp jelezzék a főnöküknek, hiszen a cél az, hogy sikeresen befejezzék a    tanulmányaikat. De ha valóra akarják váltani az álmaikat, tegyenek lépéseket az ügyben már diákként. Minden kihívás egy lehetőség!

Gyuricza Balázs, DD program asszisztens - GREENPEACE

Szerk.: - Szeretnénk megkérdezni a munkaadói oldalt is. Önök mióta dolgoznak együtt az
EU-DIÁKOK Iskolaszövetkezettel?

Mióta dolgoznak együtt az EU-DIÁKOK Iskolaszövetkezettel és mennyire elégedettek az Önöknél dolgozó diákokkal?
B.Sz.: - 2006 óta szervez az EU-DIÁKOK számunkra diákokat, és nagyon            elégedettek vagyunk velük.
Szerk.: - Milyen előnyét látja a diákok foglakoztatásának?
B.Sz.: - A diákok általában tudnak azonosulni a céljainkkal. Tájékozottabbak környezetvédelmi kérdésekben. Könnyebben motiválhatóak, kreatívak, kezdeményezőek, könnyen alkalmazkodnak új, szokatlan helyzetekhez. Mindent összevetve: igazán inspiráló tud lenni a közös munka. Ezek a GREENPEACE tekintetében kiemelkedően fontosak, ahol az önkéntesség, a "munkán kívüli munka" is teljesen hétköznapi.
Szerk.: - Volt olyan diák, akit átvettek saját állományba?
B.Sz.: - Igen, többek között Gyuricza Balázst. Vannak jelenleg többen is, akik több éve bizonyítják már a rátermettségüket. Viszont egytől-egyig diákok még. Őket - reményeim szerint - a jövőben fogjuk átvenni.
Szerk.: - Mi alapján döntenek ilyen esetekben?
B.Sz.: - A szervezet alapértékeivel való egyetértés egy kulcsfontosságú tényező. Pontosság, megbízhatóság, magas színvonalú munka, odaadás és elkötelezettség szintén sokat nyomnak a latban.
Szerk.: - Balázs milyen munkát végez Önöknél? Mennyire elégedett a munkájával?
B.Sz.: - Nagyon felelősségteljes munkája van. Nem is annyira a pozíció meghatározása a fontos, semmint a rábízott feladatok szerepe a szervezet életében, kihatása a többi egység felé és a foglalkoztatottak irányába. Nagy körvonalakban: szervezeten belüli- és kívüli kapcsolattartás, bérezéssel kapcsolatos teljes ügyintézés, szoftverfejlesztés teljes koordinálása, adminisztrációs munkát végzők közvetlen irányítása, munkaszervezés, kimutatások és statisztikák készítése... és egy kis grafikai munka. Ez utóbbi nem tartozna ide, de ő maga is szereti csinálni, számunkra pedig nagyon hasznos és igazán költséghatékony. :)
Szerk.: - Ajánlaná más cégnek a diák munkaerő foglalkoztatását?
B.Sz.: - Feltétlenül. Ez a legkiválóbb útja annak, hogy cégvezetőként vagy HR-esként hosszú távra találjon a szervezet számára valaki minőségi munkaerőt.

Bíró Szabolcs, Támogató Toborzó program vezető - GREENPEACE

Ha Te is szeretnél a Greenpeace-nél dolgozni, várjuk fényképes önéletrajzodat a zsuzsanna.dudics@eudiakok.hu e-mail címre.

Cégcsoportunk tagjai

Bemutatkozik az euCSOPORT Munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés Weboldalkészítés, SEO Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány Call-center Nyugdíjas Szövetkezet
SOS Gyermekfalvak pártfogó 2018

Közösség

Kapcsolat

H-1137 Budapest, Katona József u. 15.

06 1 225 1533

ugyfelszolgalat@eucsoport.hu

Nyitva tartás

Személyesen Telefonon
H 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00
K - P 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00
Szo - Vas - - - - Zárva - - - -