euDIÁKOK Diákmunka     1137 Budapest, Katona József utca 15.
EN | DE
Diákmunka twister Diákmunka facebook Diákmunka g+ Diákmunka in Diákmunka rss

Sikersztorik, élménybeszámolók

Karrier a FÜRKéSZ-HOLDING Kft.-nél

Papp Dávid és Iszlai Ádám történetével ismerkedhettek meg, akik diákként kezdték a Fürkész Holding Kft.-nél, s mindketten már főállású...

Szerkesztő: Mikor kezdtél el dolgozni az euDIáKOK Iskolaszövetkezetnél?
Papp Dávid: 2012 novemberében kezdtem dolgozni az EU-DiákOK Iskolaszövetkezetnél.
Iszlai Ádám: Én 2012 decemberében léptem be a szövetkezetbe.

Szerkesztő: Milyen típusú munkákat végeztél a szövetkezeten keresztül
Papp Dávid: Legfőképpen szóróanyagok terjesztésével, telefonos közvélemény-kutatással, host tevékenységekkel foglalkoztam.
Iszlai Ádám: A Fürkész Holding Kft. volt az első munka, melyet ezen a szövetkezeten keresztül végeztem, és jelenleg is itt dolgozom, augusztus óta teljes állásban..

falcon visionSzerkesztő: Milyen tapasztalataid vannak a diákmunkát illetően?

Papp Dávid: A diákmunka legfontosabb előnye számomra az, hogy rendkívül sok tevékenységben kipróbálhattam magam, így megismerhettem rengeteg (rész)szakmát/munkaterületet, ezáltal el tudtam dönteni, hogy mely foglalkozás a legmegfelelőbb számomra. Ezek a munkatapasztalatok felbecsülhetetlenek a ?valódi? munkaerőpiacra való kikerülés előtt. A diákmunka és a tanulás összeegyeztetése közel sem egyszerű dolog, de semmiképpen sem lehetetlen. Elengedhetetlen hozzá egy rugalmas oktatási intézmény, egy rugalmas munkaadó és természetesen az egyéni hatékony időgazdálkodási technikák.
Iszlai Ádám: Sokféle munkát végeztem diákként, ez főleg annak köszönhetően alakult így, hogy időm mindig volt elég, zsebpénzem viszont annál kevesebb. :) Az egyetemi évek közepe táján már nem is tudtam elképzelni, hogy ne csináljak valamit a tanulmányok mellett. A diákmunka tehát soha nem interferált a tanulmányaimmal, egymástól függetlenül (illetve később, amikor már szakmai gyakornokként dolgoztam, egymást jól kiegészítve) tudtam görgetni egyidejűleg a két dolgot.

Szerkesztő: Miben látod előnyét annak, ha diákként jól teljesítesz egy cégnél?
Papp Dávid: Az életben semminek sem érdemes úgy nekiindulni, hogy nem a lehetőségeimhez és képességeimhez képest legjobban fogok teljesíteni benne. Ez a munka/diákmunka esetében hatványozottan igaz. Az erőfeszítések és törekvések az élet minden területén magukkal vonzzák az eredményeket. Ha egy munkavállaló jól teljesít, és meg vannak elégedve a munkájával, azt nyilván a vezető honorálja szóbeli dicsérettel, írásbeli elismeréssel, anyagi juttatással vagy előléptetéssel, diákmunkás esetében - ahogy esetemben is történt - állandó munkaerőként való alkalmazással.
Iszlai ádám: Több szempontból előnyös. A cég számára jó, hiszen egy relatív olcsó munkaerő járul hozzá nagy mértékben a cég céljainak eléréséhez. Motiváló lehet a teljes állású kollégák számára, ami jó nekik is, és a cégnek is. És végül, de nem utolsó sorban jó a diáknak, mert a jó teljesítményt mindenhol megbecsülik, és hosszú távon számos előnye származhat belőle ? az egyszerű fizetésemeléstől a későbbi állományba vételig terjedően.

Szerkesztő: Diákként milyen munkát végeztél a Fürkész Holding Kft.-nél?
Papp Dávid: TÁMOP 6.1.2. programasszisztensként dolgoztam diákként a Fürkész Holding Kft.-nél. Az Európai Unió és a Magyar állam által támogatott, egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok lebonyolítását végeztük ügyfeleink számára. Főbb feladataim közé tartozott ezen programok háttér-dokumentációjának elkészítése, valamint a rendezvényeken való aktív részvétel (egészségnapok, családi napok, sportesemények).
Iszlai Ádám: Egy munkahelyi egészségfejlesztési projektben dolgoztam, mint felnőttképzési asszisztens illetve dokumentációs munkatárs. Főképp adminisztrációs feladatkörben tevékenykedtem, de a cégnél figyeltek arra, hogy a feladat-és felelősségi köröm folyamatosan bővüljön, és rövidesen szervezési illetve programmegvalósítási feladatokat is elláttam.

Szerkesztő: Mikor vettek át saját állományba, és mi volt ennek a menete?
Papp Dávid: 2013. szeptember 1. óta dolgozom főállásban a Fürkész Holding Kft.-nél. A nappali tagozatos hallgatói jogviszonyom megszűnt, így nem tudtam tovább ebben a foglalkoztatási formában dolgozni a cégnél, azonban a cégnél töltött idő alapján felajánlották, hogy szívesen alkalmaznának teljes munkaidőben. Ennek természetesen nagyon örültem, és habozás nélkül elfogadtam az állásajánlatot.
Iszlai Ádám: 2012. decemberében kezdtem el diákként dolgozni, és idén nyáron végeztem az ELTE andragógia mesterszakán. A diplomaszerzésemet követően már nem dolgozhattam a cégnél diákviszonyban, a felettesem viszont látta bennem a potenciált hosszabb távra is, így megegyeztünk abban, hogy maradok állománybeli alkalmazottként.

Szerkesztő: Milyen munkakörben dolgozol jelenleg a cégnél? Mik a feladataid?
Papp Dávid: Jelenleg TÁMOP 2.1.3. programkoordinátorként dolgozom a Fürkész Holding Kft.-nél. A felnőttképzés egy olyan területén tevékenykedem, ahol a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében nyelvi és szervezetfejlesztési képzéseket bonyolítunk le partnercégeink dolgozóinak. Ezen képzések háttér-dokumentációját végzem, valamint a képzések lebonyolításában segédkezem. Emellett a TÁMOP 6.1.2. Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok rendezvényein is tevékenykedem.
Iszlai Ádám: Jelenleg Programasszisztensként dolgozom ugyanabban a munkacsoportban, ám azóta a cég számos egyéb folyamatába és projektjébe belefolytam, nőtt a feladat-és felelősségi köröm. Például az új gyakornokok betanításából már én is kiveszem a részemet.

Szerkesztő: Mennyire vagy elégedett a jelenlegi munkaköröddel, milyen terveid vannak a cégnél a jövőben?
Papp Dávid: Teljes mértékben elégedett vagyok a munkakörömmel. Legfőképpen azért szeretem, mert nem csak irodai munkám van, hiszen a Fürkész Holding Kft. által lebonyolított rendezvények az ország különböző pontjain kerülnek megrendezésre, így színes, élménydús munkanapjaim vannak. Rengeteg nélkülözhetetlen tapasztalatot szereztem a cégnél mind a felnőttképzés területén, mind a rendezvényszervezés és lebonyolítás tekintetében. Fontosnak tartom, hogy olyan munkahelyen dolgozzak, ahol lehetőség van folyamatos tanulásra és fejlődésre.
Iszlai Ádám: Teljesen elégedett vagyok, és legfőbb tervem, hogy az itt végzett munkán keresztül előbb-utóbb otthonosan mozogjak a hazai felnőttképzés rendszerében, minden lehetséges aspektusból nézve.

Szerkesztő: Mit tanácsolnál a diákoknak, mit kell tenniük azért, hogy hasonlóan szerencsés helyzetbe kerülhessenek, mint Te?
Papp Dávid: Azt tanácsolom mindenkinek, hogy amíg van lehetősége diákmunkásként dolgozni, igyekezzen minél több szakterületen kipróbálni magát, hogy később ?valódi?munkavállalóként olyan munkaterületen dolgozhasson, amit szeret, ami inspirálja. Soha ne kezdjen bele semmibe ?őrlángon?, vagyis mindent teljes bedobással és pozitív hozzáállással kell végezni, hiszen az életünk pontosan olyan lesz, amilyenné tesszük!
Iszlai Ádám: Legyetek szorgalmasak, lelkiismeretesek és proaktívak, és mindeközben ne felejtsetek el élni sem. :)

Papp Dávid TáMOP 2.1.3 programkoordinátor
Iszlai Ádám Egészség és Közoktatásfejlesztési Programcsoport ? Programasszisztens
Fürkész Holding Kft.
http://furkeszholding.hu/

Megkérdeztük Dávid és Ádám közvetlen felettesét is, Heinbach Líviát, hogy milyen tapasztalatai vannak a diákmunkát illetően.

Szerkesztő: Mióta dolgoznak együtt az EU-DIÁKOK Iskolaszövetkezettel?
Heinbach Lívia: A Fürkész Holding Kft. 2012. novemberében választotta ezt a foglalkoztatási lehetőséget, azonban a két cég partneri viszonya már jóval előbb kialakult.

Szerkesztő: Mennyire elégedettek az Önöknél dolgozó diákokkal?
Heinbach Lívia: Teljes mértékben meg vagyunk elégedve a diákokkal, jelenleg 4 diákkal dolgozunk együtt, ezen felül Ádámot és Dávidot már főállásban foglalkoztatjuk.

Szerkesztő: Milyen előnyét látja a diákok foglakoztatásának?
Heinbach Lívia: Így friss, lelkes és igyekvő, tanulékony munkaerőre találtunk. Könnyen alkalmazkodnak az új rendszerekhez, nyitottan és kreatívan állnak az újdonsághoz, ami számunkra is utat nyitott új megoldási lehetőségek felé. Ezenkívül már úgy tudjuk állományba venni a számunkra valóban megfelelő munkatársat, hogy több hónapig dolgoztunk együtt, így kialakult egy kiváló munkakapcsolat. Kölcsönös a bizalom, a megértés és a nyitottság.

Szerkesztő: Mi alapján döntöttek úgy, hogy Dávidot és Ádámot saját állományba veszik át?
Heinbach Lívia: A cégnél töltött idő alatt tanúsított hozzáállás és teljesítmény alapján nem volt kérdés, hogy megtartjuk-e őket állandó munkatársakként. Ráadásul csapatunkat is színesítette mindkettőjük kiváló egyénisége.

Szerkesztő: Dávid és Ádám milyen munkát (feladatokat) végez Önöknél? Mennyire elégedett a munkájukkal?
Heinbach Lívia: Mindkét fiú hasonló témakörben végez feladatokat, bár más-más programcsoportnál. Mivel felnőttképzéssel foglalkozunk, így szervezési, dokumentációs feladatokat is ellátnak. Mindkét területen tökéletesen megállják a helyüket, abszolút lehet rájuk számítani, teljes értékű tagjaivá váltak csapatunknak.

Szerkesztő: Ajánlaná más cégnek a diák munkaerő foglalkoztatását? Ha igen, miért?
Heinbach Lívia: Természetesen ajánlanám, hiszen teljes mértékben meg vagyunk elégedve mind a szolgáltatással, mind a vele járó pozitívumokkal, hiszen aránylag rövid idő alatt két lojális, munkabíró és nyitott csapattagot nyertünk.

furkesz holdingHeinbach Lívia
gazdagsági igazgató, TÁMOP 3.1.4. programmenedzser

Fürkész Holding Kft.
www.furkeszholding.hu

Cégcsoportunk tagjai

Bemutatkozik az euCSOPORT Munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés Weboldalkészítés, SEO Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány Call-center Nyugdíjas Szövetkezet
SOS Gyermekfalvak pártfogó 2018

Közösség

Kapcsolat

H-1137 Budapest, Katona József u. 15.

06 1 225 1533

ugyfelszolgalat@eucsoport.hu

Nyitva tartás

Személyesen Telefonon
H 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00
K - P 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00
Szo - Vas - - - - Zárva - - - -