euDIÁKOK Diákmunka     1137 Budapest, Katona József utca 15.
EN | DE
Diákmunka twister Diákmunka facebook Diákmunka g+ Diákmunka in Diákmunka rss

Sikersztorik, élménybeszámolók

Karrier a FALCON-VISION ZRt.-nél

Sikersztori rovatunk szeptembertől ismét folytatódik. :) Jelen cikkünkben Nagy Attila Bálint történetével ismerkedhettek meg, aki diák munkatársként kezdte a FALCON-VISION ZRt.-nél...

Szerkesztő: Mikor kezdtél el dolgozni az EU-DIÁKOK Iskolaszövetkezetnél?
Nagy Attila Bálint: 2012 áprilisában kaptam meg a jelenlegi munkámat, ami egyben az első is volt az      EU-DiákOK-on keresztül. Úgy kerestem a munkát, hogy szakmámba vágó legyen (programozói), és az            egyetemmel most álltam úgy, hogy csak egy-két tantárgyam maradt, ami mellett elég sok szabad időm volt arra, hogy egy kis szakmai tapasztalatot szerezzek.

Szerk.: Milyen tapasztalataid vannak a diákmunkát illetően?
N.A.: A leghasznosabb mindenképpen a megszerzett tapasztalat. Az, hogy a diák (főleg, ha még nincs szakmai munkatapasztalata) bepillantást nyerhet egy komoly vállalat működésébe és kipróbálhatja milyen alkalmazottként kivenni a részét a munkából, ez szerintem többet ér az érte kapott pénznél. Érettebbé és felelősségteljesebbé tesz. Sajnálom, hogy csak az egyetemi éveim végén gondoltam úgy, hogy szakítok a szabadidőmből a munkára. Ezután az ember teljesen máshogy áll a rendelkezésre álló idejéhez.

falcon visionSzerk.: Miben látod előnyét annak, ha diákként jól teljesítesz egy cégnél?
N.A.: Az első pár hónapban még egyáltalán nem úgy éreztem, hogy jól teljesítek a munkatársaimhoz képest. Utána viszont azt éreztem, hogy kezdek beleszokni és felzárkózni a többiekhez. A cégvezetés is valószínűleg látta, hogy nem vagyok reménytelen, ezért is maradhattam több mint egy egész évet a munkámban.
A teljesítés előnye a tapasztalatszerzés, a jól teljesítés előnye pedig az, hogy esetleg átvesznek saját állományba, amikor már a munkádért kapott pénz is sokat ér.

Szerk.: Diákként milyen munkát végeztél a FALCON-VISION ZRt.-nél?
N.A.: Programozói munkakörben kezdtem és maradtam is egészen mostanáig. Ennek örülök, mert ez az, amit szeretek csinálni. Majdnem másfél évig voltam diákként alkalmazva, és úgy gondolom, hogy ennyi idő elég volt a vezetőségnek ahhoz, hogy lássák, jó munkaerő vagyok és komolyabb munkakapcsolatot alakítsanak ki velem. A diplomámat még nem szereztem meg, ellenben már elmondhatom, hogy van egy főállásom, ami nagyon nagy dolog manapság.

Szerk.: Mikor vettek át saját állományba, mióta vagy főállású dolgozó?
N.A.: 2013. augusztus 1-től lettem a cég saját alkalmazottja.

Szerk.: Mennyire vagy elégedett a jelenlegi munkaköröddel, és milyen terveid vannak a cégnél?
N.A.: A beosztásom és munkaköröm jelenleg a legmegfelelőbb számomra, mert úgy érzem, még mindig sok tanulnivalóm van. Szeretem a projektekben rejlő kihívásokat, és élvezem az érzetét annak, hogy egyre több tapasztalatra teszek szert és egyre rutinosabb vagyok.  Az aktív munkánál hatékonyabb módszert elképzelni sem tudok erre a célra.
A FALCON-VISION ZRt.-ről, amit tudni érdemes, hogy műszaki fejlesztő cég vagyunk. Elsősorban az iparban ? főként a tömeggyártásban ? a termékek minőségének ellenőrzésére használható berendezéseket tervezünk és kivitelezünk, amelyek a számítógépes képfeldolgozáson alapuló technológiával működnek.

Szerk.: Mit tanácsolnál a diákoknak, mit kell tenniük azért, hogy hasonlóan szerencsés helyzetbe kerülhessenek, mint Te?
N.A.: Amíg nem közelít a főiskola vége és zsebpénzre van szükségünk, nagyon jók a kisebb alkalmi munkák. Amikor azonban már a szakmába állás határideje közelít, szerintem a tartósabb munkalehetőséget ígérő állásokra kell helyezni a hangsúlyt. És amint az időnk engedi, jelentkezni egy olyan álláshirdetésre, ami hasznosan tudná kitölteni a rá szánt időnket.

falcon visionNagy Attila Bálint
szoftverfejlesztő, méréstervező

FALCON-VISION ZRt.
www.falcon-vision.com

Cégcsoportunk tagjai

Bemutatkozik az euCSOPORT Munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés Weboldalkészítés, SEO Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány Call-center Nyugdíjas Szövetkezet
SOS Gyermekfalvak pártfogó 2018

Közösség

Kapcsolat

H-1137 Budapest, Katona József u. 15.

06 1 225 1533

ugyfelszolgalat@eucsoport.hu

Nyitva tartás

Személyesen Telefonon
H 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00
K - P 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00
Szo - Vas - - - - Zárva - - - -