euDIÁKOK Diákmunka     1137 Budapest, Katona József utca 15.
EN | DE
Diákmunka twister Diákmunka facebook Diákmunka g+ Diákmunka in Diákmunka rss

Sikersztorik, élménybeszámolók

Karrier a CIB BANK-nál

Cikkünkben interjút olvashattok egyik volt diákunkkal, Végh Tamással, és jelenlegi munkáltatójával, Tzanev Gáborral a CIB Banktól.

Szerk.:  - Mikor kezdtél el az EU-DIÁKOK Iskolaszövetkezetnél dolgozni?
V.T.: - Az EU-DIÁKOK-hoz 2009-ben kerültem, ekkor kezdtem az iskolaszövetkezetnél munkát vállalni, mint egyetemista.

Szerk.: - Milyen munkákat végeztél a szövetkezeten keresztül?

V.T.: - Amikor az EU-DIÁKOK-hoz kerültem, kimondottan azzal a célzattal szerződtem az iskolaszövetkezettel, hogy a CIB-nél tudjak munkát vállalni. Amikor kiváltottam az iskolaszövetkezeti tagságot, azonnal jelentkeztem az akkor meghirdetett CIB-es diákmunkára, ami egy telemarketinges munka volt. Ekkor valamivel több mint egy hónapon keresztül az akkori KGFB (Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás) kampányban vettünk részt többed magammal, mint diákok.
A kampány időszak végére számomra és pár diák társam számára megnyílt  a lehetőség, hogy akár hosszabb távon is maradjunk a banknál, és a CIB24-en vállaljunk munkát az ügyfélszolgálaton, vagy a Behajtási osztályon. A felkínált lehetőséggel élve maradtam az ügyfélszolgálat Telemarketing részlegén, és hitelkártyák értékesítésével, ill. szerződéskötéssel kezdtem el foglalkozni egy rövid ideig. Ezután rövid szünet következett, amit csaknem fél év elteltével a CIB24 Behajtáson vállalt munka zárt le. Ekkor kezdtem jelenlegi munkahelyemen dolgozni, mint telefonos ügyintéző, azóta megszakítás nélkül dolgozom itt.

Szerk.: - Milyen tapasztalataid vannak a diákmunkát illetően?
V.T.: - A diákmunkát illetően igen jó tapasztalataim vannak. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy diákként csak és kizárólag egy helyen voltam foglalkoztatva, ebből adódóan a tapasztalataim összehasonlítási alap nélküliek. A banknál eltöltött éveim alatt gyakorlatilag csak jó tapasztalatról tudok beszámolni, mind szakmai, mind magánéleti szempontból. Egy munkahelyen nagyon fontos a légkör, főleg egy olyan helyen, ahol eleve nagy koncentrációt igénylő munkát végeznek a dolgozók. Szerencsére ezen a téren nincs és nem is volt soha panaszra okom. Bátran kijelenthetem, hogy ezzel a többi itt dolgozó társam is így van! Szakmai szempontból szintén csak pozitívumokról tudok beszámolni, úgy gondolom, hogy igen szerencsés dolog ilyen fiatalon bekerülni egy bankba és megismerni számos folyamatát, termékeit, és elsajátítani az ügyfelekkel való kapcsolattartás mikéntjét. Véleményem szerint ezek olyan ismeretek, melyeket a későbbiek során nem csupán a munkaerő-piacon kamatoztathat az ember, hanem akár a magánéleti területeken is.

Szerk.: - Miben látod előnyét annak, ha diákként jól teljesítesz egy cégnél?
V.T.: - Csakúgy, mint egy egyetemi gyakorlati időszak eltöltésénél, egyfelől a lényeg az, hogy a diák a gyakorlatban is elsajátítsa a megtanultakat és azt képes legyen felhasználni. Tehát az ember szerez magának egy gyakorlati tudást. Másfelől pedig kapcsolatokra tesz szert, megismerik őt a munkahelyen, és ha jó munkaerőnek bizonyul, eséllyel pályázik egy későbbi állandó munkalehetőségre is. Elsősorban ezt a két nagy előnyét látom és tapasztalom is a diákmunka vállalásának.

Szerk.: - Mikor vett át a CIB Bank saját állományba, és mi volt ennek a menete?
V.T.: - A CIB Csoport  2011 októberének végén vett át állandó munkavállalóként saját állományába. Ezt megelőzően ? ahogy azt korábban is említettem ? telefonos ügyintéző voltam a Behajtáson, majd diák műszakvezetői pozícióból kerültem át a bank saját csapatába.

Szerk.: - Mennyire vagy elégedett a jelenlegi munkaköröddel, milyen terveid vannak a cégnél?
V.T.: - Úgy gondolom, a mai világban, ha van állandó, biztos munkahelye valakinek, az igen megbecsülendő. Sajnos nem ritka jelenség itthon az sem, hogy friss diplomás szakemberek állnak sorba munkáért. Ilyen körülmények között tehát nagyon elégedett vagyok a jelenlegi helyemmel, főként, ha figyelembe vesszük, hogy ezt még a diploma megszerzése előtt sikerült elérnem. Jövőre vonatkozó terveim is vannak,    természetesen szeretnék a cégnél maradni hosszútávon is.

Szerk.: - Mit tanácsolnál a diákoknak, mit kell tenniük azért, hogy hasonlóan szerencsés helyzetbe kerülhessenek, mint Te?
V.T.: - Elsősorban azt, hogy ne a szerencsére bízzák magukat, hanem tudatosan    haladjanak valami felé. Nagyon fontosnak tartom a határozottságot és a célok kijelölését. Mindenkinek, aki sikereket szeretne elérni (ki ne lenne ezzel így?), alapvető fontosságú, hogy ki tudja jelölni saját maga számára a rövid és hosszú távú céljait. Ha megvannak, ezek mentén a munkát kellő komolysággal végezve elkezdhető a tudatos építkezés.

Végh Tamás - Műszakvezető/Supervisor - CIB BANK Zrt. Korai Behajtás és Támogatás

Szerk.: - Szeretnénk megkérdezni a munkaadói oldalt is. Mióta dolgoznak együtt az
EU-DIÁKOK Iskolaszövetkezettel?

T.G.: - Az EU-DIÁKOK Iskolaszövetkezettel 2006 óta dolgozunk együtt. 2006-ban főként a Kintlévőség kezelési csoportban, majd 2007-től már a Telesales keretein belül is elkezdődött a diákok foglalkoztatása, melynek mértéke és jelentősége a mai napig folyamatosan nő.

Szerk.: - Mennyire elégedettek az Önöknél dolgozó diákokkal?
T.G.: - A kiválasztási rendszerünknek köszönhetően - ami egy több körös felvételi folyamatot jelent, ahol a diákoknak a rátermettségüket, alkalmasságukat több lépcsőben kell bizonyítaniuk - a diákokkal való munkavégzés egyes területeken megközelíti, több esetben pedig el is éri azt a színvonalat, amit egy saját állományban lévő alkalmazottól elvárunk. Így több év tapasztalata alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy az itt dolgozó diákok munkája az elvárásoknak megfelel, így elégedettek is vagyunk velük. De mi sem bizonyítaná ezt jobban, mint az elmúlt 6 év kiemelkedő eredményei, amit együtt értünk el.

Szerk.: - Milyen előnyét látja a diákok foglakoztatásának?
T.G.: - A diákok foglalkoztatása mind számunkra, mind az itt tapasztalatot szerzett diákok számára rendkívül előnyösnek mondható. Esetükben rugalmasabban lehet kezelni a munkaidő beosztást, ami számunkra és a diákok számára is előnyökkel jár. Gondolok itt arra, hogy a diákok saját maguk adhatják meg munkarendjüket (megfelelve a törvényi előírásoknak), ezáltal rugalmasan tudnak alkalmazkodni a sokszor változó szemináriumokhoz, gyakorlatokhoz, és egyúttal itt is meg tudnak felelni az elvárásoknak. Amennyiben pedig csökkenne az elvégezhető munka mennyisége, mi is rugalmasabban tudjuk a kapacitásokat csoportosítani a megfelelő időpontokra. Ezzel a rendszerrel elértük azt,  hogy az itt munkát vállaló diákok hosszú távon, akár 3-4 éven keresztül is itt tudnak dolgozni, úgy, hogy ez nem megy a "tanulás rovására".
De ami a legfontosabb előny a diákok számára, hogy egy ilyen munkatapasztalattal sokkal könnyebben tudnak majd elhelyezkedni, mint azon a társaik, akik nem szereztek tapasztalatot a diákéveik alatt. Tapasztalatunk szerint diákjaink 90%-a azonnal munkát kap az itt eltöltött 1-2 év után.

Szerk.: - Volt olyan diák, akit átvettek saját állományba?
T.G.: - Természetesen! A területen dolgozó alkalmazottak kivétel nélkül a diákok közül kerültek ki, és társterületek is előszeretettel választanak az itt dolgozó diákok közül az eddigi jó tapasztalatok alapján. Többek között Végh Tamás is másfél év diák munkaviszony után kapott lehetőséget, és most már mint műszakvezető dolgozik velünk.

Szerk.: - Mi alapján döntöttek így?
T.G.: - Mindenképp olyan munkatársat szerettünk volna, aki tudja, mivel jár diákként a tanulás mellett munkát vállalni, és teljesíteni az elvárásokat. A kiválasztásnál mindenképp előny volt, hogy már másfél éves tapasztalunk volt vele kapcsolatban, így pontosan tudtuk, milyen képességekkel rendelkezik, és afelől sem volt kétségünk, hogy a jelenlegi pozícióját maradéktalanuk képes lesz majd ellátni.

Szerk.: - Tamás milyen munkát végez Önöknél? Mennyire elégedett a munkájával?
T.G.: - Tamás műszakvezetői pozíciót kapott, ami tulajdonképpen egy 23 fős diákcsoport vezetését, fejlesztését foglalja magában. Tamás vezetése alatt a csoport mutatószámai folyamatosan javulnak, és mindössze fél év alatt sikerült elérnünk a csoport számára kitűzött célokat. Így maximálisan meg vagyok elégedve az eddigi teljesítményével és a munkához való hozzáállásával.

Szerk.: - Ajánlaná más cégnek a diák munkaerő foglalkoztatását?
T.G.: - Mindenképp ajánlom a diák munkaerő foglalkoztatását, mivel ez mindkét fél számára egyaránt előnyös lehet!

Tzanev Gábor - Kintlévőségkezelési ügyfélszolgálat vezető - CIB Bank Zrt.

Cégcsoportunk tagjai

Bemutatkozik az euCSOPORT Munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés Weboldalkészítés, SEO Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány Call-center Nyugdíjas Szövetkezet
SOS Gyermekfalvak pártfogó 2018

Közösség

Kapcsolat

H-1137 Budapest, Katona József u. 15.

06 1 225 1533

ugyfelszolgalat@eucsoport.hu

Nyitva tartás

Személyesen Telefonon
H 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00
K - P 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00
Szo - Vas - - - - Zárva - - - -