euDIÁKOK Diákmunka     1137 Budapest, Katona József utca 15.
EN | DE
Diákmunka twister Diákmunka facebook Diákmunka g+ Diákmunka in Diákmunka rss

Sikersztorik, élménybeszámolók

A nemzetközi kaland Rád is vár!

Ezúttal egy újabb Németországban dolgozó fiatal, Tarcsi Bence élménybeszámolóját olvashatjátok, aki az EU-JOBS Kft.

Nemzetközi csapatának segítségével szakácsként helyezkedett el egy étteremben.

-Lilla kért meg, hogy írjak néhány sort arról, milyen is az élet itt kint. Nem fogok ódákat zengeni, sem fényezni ezt az országot, egyszerűen csak leírom azt, amit tapasztaltam. :)

1 hónapja jöttem ki Troisdorfba az egyik barátommal, egy olasz étteremben dolgozunk. Amit először tanácsolni tudok, hogy nagyon akard a munkát, és ezt az egészet. Ha nem koncentrálsz 110 százalékkal arra, hogy ki akarsz jönni, nem lesz egyszerű dolgod. Az egészbe úgy vágj bele, mint egy nagy utazásba, melynek a végén megleled a célt, még ha rögös is az út odáig, és néha meg kell állnod. Amikor megérkeztünk, az étterem managere fogadott és vitt "haza" minket a vonatállomásról. Közben beugrottunk az étterembe enni, és megismerkedni a dolgozókkal. Mindenki mosolyogva fogadott bennünket. Miután hazaértünk, meglepetésünkre 4 üveg sör volt  a hűtőben, és egy hétre elegendő étel. Azt gondolom, már ez önmagában nem semmi, de ezután is csak pozitív dolgok történtek.

A szállás, ahol lakunk, gyönyörű. Mosogatógép, elektromos tűzhely, 2 tv, 2 terasz, 2 hatalmas és gyönyörű bőrfotel várt, gyönyörűen kitakarítva, ahogy azt a német precizitás elvárja. Megérkezésünk másnapján eljöttek velünk a hivatalos ügyeket intézni, ott is nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Harmadnap már dolgoztunk. Nem fogok nagy titkot mondani, kegyetlen, nagyon sokat kell dolgoznod, hihetetlenül gyorsan, mert ha nem tartod a tempót, bedarálnak. Egy hétvégi napon akár 600 pizza és akár 300 saláta is készül. Délelőtt előkészítesz, délután pedig a rendeléseket csinálod. Ahhoz, hogy lépést tudj tartani a rendelésekkel, tudnod kell az összes receptet kívülről, erre kb. 1 heted van, hogy megtanuld, persze többször belenézhetsz a receptúrába, de egy idő után muszáj önállóan, segítség nélkül megcsinálnod, mert 1 perc alatt 10 salátánál kiesel az ütemből.

A környezet nagyon jó, ugyan sokat kell dolgoznod, de a társaság remek, mindenki röhögcsél, és ha stresszmentesen dolgozol, élvezni fogod a sok rendelést is. Hibázhatsz, semmi nem történik, ha elrontasz egy pizzát vagy egy salátát, hiszen hogyan tanulnád meg a folyamatokat, ha nem úgy, hogy próbálkozol. Nem szabad feladnod, hidd el, napi szinten rengeteg ételt dobnak ki, de belefér, mert egy nagyon jó napon akár 15.000 euró is lehet a napi bevétel. Hidd el nekem, ha jól dolgozol, szívvel és lélekkel, beleadsz mindent, meghálálják neked. Bizonyára fontos neked a pénz is, hiszen nyilván ez is motivál téged. Igazából nem tudom mi a helyzet a magyar munkaerő-piacon, és a fizetésekhez sem értek, de azt tudom, hogy egy érettségivel közel 400 000, szezonban 500 000 Ft-ot sehol nem keresek. Megéri itt dolgozni, először is rengeteg pénzed lesz, tudsz félretenni, meg tudod alapozni belőle az életed, a nyelvet tanulod (ne felejtsd el, ezt hallod mindenhol, a tévéből, rádióból, a munkahelyeden, a boltban), emellett rengeteg tapasztalatot szerzel, amelyet az életedben hasznosítani tudsz majd. Ha nem úgy állsz a nyelvhez,  hogy utálod, és nem akarsz beszélni, szeretni fogod. Senki nem várja el, hogy tökéletesen, perfektül beszélj németül, ha valamit nem értesz, megmutatják, elmondják még egyszer, de annyira alapszókinccsel beszélnek, hogy érteni fogod.

Fontos, hogy mielőtt kijössz, gyakorold a beszédet, és minden erőddel csak a németre koncentrálj, akkor nem érhet meglepetés. Sok helyről hallottam, ezért szeretnék egy tévhitet eloszlatni azzal kapcsolatban, hogy azért, mert magyar vagy, kevesebben részesülsz. Itt nem lesz ilyen veled, teljesen mindegy, hogy magyar, román, olasz, francia vagy bolgár vagy, ugyanolyan pontossággal és precizitással kell megcsinálnod mindent, ahogyan mindenki. Nem fogja senki az orrod alá dörgölni, hogy azért rontottad el, mert magyar vagy. Biztos vagyok benne, hogy élvezni fogod ezt a helyet, a közeget, az embereket, és ezt a munkát is. A kiutad nem lesz egyszerű, hiszen nem könnyű elbúcsúznod a szeretteidtől, barátaidtól, de egyet garantálhatok neked: egyszer hálás leszel azért, mert Lilláék felhívtak.

Azt tudom tanácsolni indulás előtt, hogy ne görcsölj, pakolj a táskádba önbizalmat, tudásszomjat, szorgalmat, és ölelgesd meg azokat, akiket szeretsz, majd indulj neki életed talán egyik legizgalmasabb kalandjának. Motiváljon a pénz, a társaság, a munka, és az a tudat, hogy ha beválsz, akár hosszú távon is számítanak rád. Remélem tudtam segíteni neked azzal, hogy egy kicsit beleláthatsz az itteni életbe, és könnyebben tudsz majd dönteni. Abban biztos vagyok, hogy ha 99 %-ig vagy biztos abban, hogy te ezt akarod, maradj még otthon, és csak akkor indulj el, ha már 100 % lesz!

Ez az ország vár téged, indulj, amíg nem késő!

Kívánok neked nagyon sok sikert!?

Tarcsi Bence - Troisdorf

Az EU-JOBS Kft. Nemzetközi Üzletága 2010 óta dinamikus fejlődési tendenciát mutat. Üzletágunk életre hívásának mozgatórúgója a következő vállalkozói szemléletmóddal párosítható:
?Oszd meg erőforrásaidat, nyiss új területek felé és gondolkozz globálisan.?
Az elmúlt évek során az EU-JOBS Kft. többek között Hollandiában, Ausztriában, az Egyesült Királyságban és Németországban alakított ki partneri kapcsolatokat.
Tárgyalásaink során arra törekszünk, hogy leendő partnereinket körültekintően     megismerjük és igényeiket felmérjük.

Legfontosabb célunk a leendő külföldi munkavállalók felé nyílt, őszinte és valós kommunikáción keresztül bemutatni a jövő munkalehetőségeit. Valamint megőrizni az üzletág dinamikus fejlődése közben az emberközpontúságot, és azt a filozófiát, hogy üzletágunk hatékonysága valóban a kiválasztott munkatársak sikerén alapul.

Hogy mi vár Rád egy nemzetközi munkalehetőség kapcsán?

- szakmai fejlődés          
- nemzetközi tapasztalat
- kaland                                                                                             
- multikulturális közeg
- kihívás              
- profi csapat

Aktuális munkalehetőségeinket keresd a  www.eujobs.hu vagy a www.eudiakok.hu oldalon.
Ha kérdésed van, keress minket bizalommal a nemetorszag@eujobs.hu e-mail címen!

 

Tóth Károly és Sümeghy Lilla - EU-JOBS Kft. Nemzetközi csapat

Cégcsoportunk tagjai

Bemutatkozik az euCSOPORT Munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés Weboldalkészítés, SEO Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány Call-center Nyugdíjas Szövetkezet
SOS Gyermekfalvak pártfogó 2018

Közösség

Kapcsolat

H-1137 Budapest, Katona József u. 15.

06 1 225 1533

ugyfelszolgalat@eucsoport.hu

Nyitva tartás

Személyesen Telefonon
H 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00
K - P 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00
Szo - Vas - - - - Zárva - - - -