euDIÁKOK Diákmunka     1137 Budapest, Katona József utca 15.
EN | DE
Diákmunka twister Diákmunka facebook Diákmunka g+ Diákmunka in Diákmunka rss

Sikersztorik, élménybeszámolók

A kaland Rád is vár!

Nemzetközi üzletágunk munkatársai szívesen szánnak Rád időt, felkészítenek a külföldi életre. Minden fölött egy kint dolgozó fiatal beszámolója többet ér bármely szónál!

Somogyi Péter írását olvashatjátok.

Decemberben érkeztem ki Lilla és Karcsi segítségével Regensburgba, pultosként betanulni, majd később utazom át Hannoverbe a végleges helyemre. Nálam jobban talán csak az fél a külföldi munkától, aki egész életében nem vág bele, én is a határán voltam. De nagyon örülök, hogy végül kijöttem.

A tapasztalatok... Nagyon kedves, befogadó csapat van itt. Az első perctől kezdve társ vagy, a csapat tagja, és segítenek mindenben. Persze fontos, hogy Te is megfelelően állj az emberekhez, de ha látják, hogy partner vagy, akkor a beilleszkedés gyorsan megy. A főnökök és a vezetőség is nagyon kedves, segítőkész. Minden hivatalos dolog elintézésében segítenek, bármivel fordulhatsz hozzájuk,         mindenben igyekeznek segíteni. A legjobb, hogy itt rengeteg a külföldi, így hasonló helyzetben vagytok, átérzitek mit érez a másik egy új munkahelyen, idegen országban, idegen nyelven, és segítetek egymásnak. Senki nem várja el Tőled, hogy az első nap tudj folyékonyan németül, vagy mester vendéglátós legyél. Nekem ezt mondta a főnök az első nap: Ha Te adsz, akkor én is adok? Ez így is van abszolút. Ha látják rajtad, hogy szeretnél, szorgalmas vagy, odateszed magad, akkor viszonozzák is. Nem érdemes izgulni, félni, segítenek, de persze közben magadon is kell segítened.

Szóval a közeg, a munkatársak miatt nincs izgulnivaló. Az anyagiakat Karcsiék részletezik Neked, arról nem írok, de ezen a téren nincs jobb lehetőség se otthon, se szezonban? Amit Lilla és Karcsi mond, azzal számolj és akkor kellemes meglepetés fog érni. Szerintem elég megemlíteni, hogy az egyik pincérünk két hetet volt Thaiföldön, a másik éppen Dominikán nyaral 15 napig? és nem évekig spóroltak rá. ;) Persze ez éttermenként változó, de hidd el, nagyon jó pénz van itt, és nagy lehetőségek,       Németországban illetve Ausztriában is terveznek rengeteg nyitást. Pár éven belül az egyik leghíresebb német étterem lesz, ha így folytatódik. Olyan team dolgozik a név mögött, amire nem is gondolnál. Nagyon komoly, kidolgozott rendszerrel és ellenőrzéssel.

A munkáról? Azt kérte a Lilla, hogy az igazat írjam. ;) Kemény, hajtós, fárasztó? De biztosan tudod mi a célod vele? Ha pénzt szeretnél keresni, menni fog, ha tapasztalatot szerezni, akkor ennél jobb helyre nem is jöhetnél, ha csak egy lépcsőnek tekinted, annak is nagyon jó, mert németet tanulsz, tapasztalatot szerzel, sok kapcsolatot tudsz kiépíteni és közben annyit keresel, mint otthon egy vezető beosztásban dolgozó egyén?

Elmesélem az én történetem...

Pultosként érkeztem ki ide. Dolgoztam egy hónapot, amikor a főnök behívott, hogy szorgalmas vagyok, pontos, lelkes, segítőkész és szeretné, hogy előrelépjek. Ekkor megkezdtem egy képzés jellegű tevékenységet, ami azt jelentette, hogy a konyhán dolgoztam salátásként, pizzásként, pastásként, néhol pedig mosogatóként. Meg kellett ismernem minden munkafolyamatot. Itt is úgy dolgoztam, hogy igyekeztem 110%-ot hozni. Megemlítem még egyszer, mert ez a legjobb tanácsom Neked, hogy ha kijössz: lelkesen, mindent beleadva dolgozz! Itt megéri, mert értékelik, és van hova előrelépni. Ne félj attól, hogy hibázol. Aki dolgozik, hibázik, aki sokat dolgozik, sokat hibázik.?  Mindennek az lett az eredménye, hogy alig két hónap kint tartózkodás után gratulált a főnök, hogy mától műszakvezető tanuló vagyok. A nevem egy lapra került a főnök, az asszisztensek és műszakvezetők beosztásával. Ne gondold azt, hogy különleges képességeim vannak, testnevelő tanár vagyok, némi balatoni vendéglátós gyakorlattal. Tehát itt nem számít ki vagy, honnan jöttél, mit tanultál. Ha jó vagy, akár érettségivel is lehetsz étteremvezető, mert itt belső képzés van, megtanítanak mindent. Szimplán annyi kellett ehhez, hogy minden nap úgy mentem be, hogy a legjobbat hozom ki magamból. Igen, voltak gyengébb napok? amikor nem jött össze semmi? de akkor is látták, hogy a legjobbat szeretném? ennyi a titok? Otthon dolgozhattam bármilyen lelkesen, lehettem a legjobb, évekig nem jutottam feljebb, itt két hónap alatt sikerült. Innentől már csak rajtam áll, hogy jutok-e tovább. Lesz nap, amikor hazamenekülnél, lesz olyan, amikor hiányzik minden, vagy arra gondolsz, hogy nagyon nehéz idekint? De ha nap végén megnézed a borravalód, vagy hó elején a fizud, akkor rájössz, hogy miért is érdemes itt maradni az étterem sok előnyös tulajdonsága mellett.

És most összegezve, hogy szerintem miért válaszd az EU-Jobs-ot, Lillát & Karcsit, és az éttermet:

 • biztos éves munka, bejelentve, lepapírozva, biztosítással stb.
 • Kiemelkedő fizetés számlára, papírral, hivatalosan
 • Korrekt, segítőkész vezetőség; fiatal, vidám társaság, mindenki 18-25 éves
 • Nagyon jó tapasztalat és referencia
 • Heti 40-50 óra munka, és két fix szabadnap, 21 nap szabadság, plusz kivehető fizetés nélküli szabadság
 • Kitartó munka esetén előrelépési lehetőség
 • Ha más szakmában tervezel, lépcsőnek, tapasztalatnak tökéletes
 • Sok embert ismerhetsz meg különböző országokból
 • Sok új lehetőség nyílik majd meg előtted munka és tanulás terén
 • Egyedül, önállóan helyt kell állnod egy új helyzetben, ez felbecsülhetetlen tapasztalat a jövődre nézve
 • Bár ez nem a szakmához tartozik, de jobban megismered magad idekint, ami a speciális helyzet miatt van, így ennek is óriási hasznát veszed majd
 • És ha bármi kérésed, kérdésed lenne, Lilla és Karcsi mindig ott lesz biztos háttérként, ez óriási előny, hogy tudod, hogy úgy jössz ki, hogy van kihez fordulni.

Kiinduláskor nekem is ők voltak az egyetlen kapaszkodóim, és látod mára már abszolút magabiztosan dolgozom, barátkozom és intézem a dolgaim a hivatalokban vagy bárhol? De ehhez kellett az Ő lelkesítésük, támogatásuk, köszönet ezért nekik újra!

Sok sikert, kitartást, és lelkesedést kívánok Neked!

Somogyi Péter - Regensburg

 

Legfontosabb célunk a leendő külföldi munkavállalók felé nyílt, őszinte és valós kommunikáción keresztül bemutatni a jövő munkalehetőségeit. Valamint megőrizni az üzletág dinamikus fejlődése közben az emberközpontúságot, és azt a filozófiát, hogy üzletágunk hatékonysága valóban a kiválasztott munkatársak sikerén alapul.

Hogy mi vár Rád egy nemzetközi munkalehetőség kapcsán?

- szakmai fejlődés          
- nemzetközi tapasztalat
- kaland                                                                                             
- multikulturális közeg
- kihívás              
- profi csapat

Aktuális munkalehetőségeinket keresd a  www.eujobs.hu vagy a www.eudiakok.hu oldalon.
Ha kérdésed van, keress minket bizalommal a nemetorszag@eujobs.hu e-mail címen!

 

Tóth Károly és Sümeghy Lilla - EU-JOBS Kft. Nemzetközi csapat

Cégcsoportunk tagjai

Bemutatkozik az euCSOPORT Munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés Weboldalkészítés, SEO Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány Call-center Nyugdíjas Szövetkezet
SOS Gyermekfalvak pártfogó 2018

Közösség

Kapcsolat

H-1137 Budapest, Katona József u. 15.

06 1 225 1533

ugyfelszolgalat@eucsoport.hu

Nyitva tartás

Személyesen Telefonon
H 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00
K - P 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00
Szo - Vas - - - - Zárva - - - -