Blog

Tanuljatok az USA bármelyik egyetemén ezzel az ösztöndíjjal

Tanuljatok az USA bármelyik egyetemén ezzel az ösztöndíjjal

euDIÁKOK 2 perc

Ha mindig is érdekelt az USA, és szeretnéd megismerni milyen egy amerikai egyetemen tanulni, akkor egy elképesztő lehetőséget ajánlunk neked.

A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság meghirdette az ösztöndíj programját a 2020-2021-es tanévre. Az Egyesült Államok bármely egyetemén tanulhatnak a pályázók, ha elnyerik az ösztöndíjat.

Mik a feltételek?

Feltételek a magyar állampolgárság, a magasszintű angol nyelvtudás, és a legkésőbb 2019. július 15-ig megszerzett BA/Bsc diploma. Hallgatói jogviszony nem szükséges, de nem is kizárás, és felső korhatár sincs.

Választani pedig bármilyen tudományterületet vagy művészetiágat lehet, kivétel az orvostudományok, a fogorvosi, ápolónői, állatorvosi képzések, valamint a pszichológiai tanácsadás, ezekkel kapcsolatban csak elméleti kutatómunkát lehet végezni.

Képzési helynek pedig választható fokozatot nem adó egyetemi képzés is, de Phd megszerzéséhez szükséges kutatásokat is lehet Amerikában végezni a normál fokozatot adó egyetemi képzéseken túl.

Mennyi időt tölthetek az ösztöndíjjal Amerikában?

Az ösztöndíj maximális időtartama egy tanév, vagyis 9 hónap. Legkorábban 2020 augusztusában lehet elkezdeni a kiválasztott képzést, és legkésőbb 2021 augusztusában kell befejezni.

A pénzbeli támogatás több részletből áll. Havi ösztöndíj $1,280 – $2,100 (egyetemtől függően), ezen felül még jár $500 egyszeri támogatás. De kapnak támogatást a nyertesek a tankönyvekre, a családtagok kiutazására, és repülőjegyre is.

A pályázat benyújtásának határideje 2019. május 20. A további részletekért látogassatok el a Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság honlapjára, és keressétek a Posztgraduális Hallgatói Ösztöndíjakat, itt tudtok jelentkezni is.

euDIÁKOK
Az euDIÁKOK Iskolaszövetkezet a legjobb diákmunkákat kínálja Neked, amiből kedvedre válogathatsz! Jelentkezz már akár 15 éves kortól. Nem gond, ha nem a fővárosban laksz, országszerte lehetőséget biztosítunk Neked a munkára.