euDIÁKOK Diákmunka     1137 Budapest, Katona József utca 15.
EN | DE
Diákmunka twister Diákmunka facebook Diákmunka g+ Diákmunka in Diákmunka rss

Hírek

TANULJ SZAKMÁT ÉS KERESS NETTÓ 180.000 FT-OT

Elmúltál 16? Teljesítetted legalább a 10. évfolyamot? Szeretnél gyakorlatorientált OKJ-s képzésen részt venni, ahol még fizetést is kapsz? Olvass tovább!

Több infót szeretnél? Add meg adataidat ezen a kérdőíven és az Global Interim Kft.  munkatársai felkeresnek téged.

Ma már nem titok: az erősen elméleti alapú oktatás gyenge szakembert képez. Szükség van a gyakorlatra, arra, hogy a tanuló egy már tapasztalt kollégától lesse el a szakma fortélyait. Persze ez alatt sem érthetjük csak a tantermi, iskolában eltöltött gyakorlatokat, az igazi tudás ugyanis a terepen szerezhető meg. Milyen lenne, ha egy orvos csak a könyvekben látna beteget, vagy ha egy pilóta egészen az első repüléséig csak szimulátorban tanulna? Elképzelhetjük a tudást úgy, mint egy házat. Az elmélet az alap és a téglák, de a gyakorlat a malter, ami az egészet összefogja, egységgé rendezi. Bár már elindultak próbálkozások, amik javítani igyekeznek az oktatási rendszeren, a helyzet még korán sem nevezhető kielégítőnek. A diákok rengeteg időt töltenek egyhelyben ücsörgéssel, gyakran küszködve azzal, hogy fenntartsák figyelmüket. Ezt csak tetőzi a tény, hogy a tananyag java része száraz, életidegen és mint később – már munka közben – kiderül nincs sok köze a valósághoz. Jól tükrözik egy a tendenciát az évente közölt PISA felmérés eredményei is.

Egy másik égető kérdés a pénzzel kapcsolatos. Bár nagy könnyítés, hogy már 2 OKJ-s képzést is elvégezhető ingyenesen, könnyen belátható, hogy ez legfeljebb addig segítség, amig az ember a szüleivel lakik. Később, az iskola mellett már szükség van munkára, amiből finanszírozhatók a mindennapi élet kiadásai. Ez sokszor kivitelezhetetlen, ha napi több órát kell eltöltenünk az iskolapadban. A helyzetet árnyalja, hogy ilyenkor a legtöbben az esti képzéseket választják, amelyek valóban könnyebben összeegyezthetők a munkával, viszont könnyen belátható, hogy így rendkívül könnyű kigéni. A legalább 2 éves tanulás és mellette munka hosszú távon semmiképp nem fenntartható.

A fent említett két problémát próbálja meg orvosolni a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola és a TGI Fridays étteremlánc együttműködése, amelynek hála a beiratkozók erősen gyakorlatorientált szakácsképzésen vehetnek részt, kiegyensúlyozott órarenddel és fizetett munkahellyel már az első héttől kezdve. De ne szaladjunk előre, nézzük meg kik azok, akik ezt a lehetőséget kínálják. A Gundel Budapest egyik legismertebb vendéglátóipari iskolája, 1952. szeptemberében az ország első és egyetlen vendéglátóipari technikumaként nyitotta meg a kapuit. Képzési palettája széles, az ide beiratkozók egyaránt tanulhatnak szakácsnak, cukrásznak, pincérnek, nem beszélve a további idegenforgalmi képzésekről.  Fontos kiemelni, hogy mindegyik képzés akkreditált, így a „papírod is meglesz” a kiszemelt szakmádról.

Az első TGI Fridays étterem 1965-ben New York városában az Első sugárút és a 63. utca sarkán nyílt. Magyarországon 1999-ben a WestEnd bevásárlóközpontban debütált első éttermük, azóta pedig a nagy népszerűség és forgalom miatt az Oktogonon is nyitottak éttermet. Az étterem rendkívül nagy hangsúlyt fektet a szakmaiságra, a vendégek minőségi kiszolgálására, amihez elengedhetetlen a felkészült, jól képzett munkaerő.

A Gundel és a TGI Fridays közös képzésében a diákok 2 napot töltenek az elméleti tudnivalók elsajátításával a délutáni órákban, mely után 3 további napon a gyakorlati tapasztalataikat bővíthetik az étterem egyik patinás egységében. A munkavégzés – ellentétben a legtöbb gyakorlati hellyel – nem éhbérérért (ne adj’ isten ingyen) történik, hanem nettó 1.100 Ft-os órabért kínálnak, ami havi 120 óra munkával nettó 132.000 Ft-os fizetést jelent. Ehhez még hozzájárul egy nettó 48.000 Ft-os ösztöndíj. Ez azt jelenti, hogy heti 3 nap munkával nettó 180.000 Ft-ra tehetsz szert, úgy, hogy közben egy piacképes szakmát is kitanulsz.

Az már csak hab a tortán, hogy esti tagozatos diákigazolványt igényelhetsz, amivel különböző kedvezményekre vagy jogosult. A 2 éves tanulmányaid alatt pedig szakmai német vagy angol nyelvet tanulhatsz, ami manapság nélkülözhetetlen, különösen akkor, ha külföldi munkavállalást tervezel.

Több infót szeretnél? Add meg adataidat ezen a kérdőíven és az Global Interim Kft.  munkatársai felkeresnek téged.

Cégcsoportunk tagjai

Bemutatkozik az euCSOPORT Munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés Weboldalkészítés, SEO Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány Call-center Nyugdíjas Szövetkezet

Közösség

Kapcsolat

H-1137 Budapest, Katona József u. 15.

06 1 225 1533

ugyfelszolgalat@eucsoport.hu

Nyitva tartás

Személyesen Telefonon
H 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00
K - P 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00
Szo - Vas - - - - Zárva - - - -