euDIÁKOK Diákmunka     1137 Budapest, Katona József utca 15. Adatkezelési szabályzat
Diákmunka twister Diákmunka facebook Diákmunka g+ Diákmunka in Diákmunka rss

Hírek

Szakdolgozat? Így védheted ki a plagizálást

Jön a tavasz, jön a szakdolgozat leadás. Sokan szenvednek most a megírásával, a hivatkozások, idézetek pedig fontos részei, de a legtöbb problémát okozzák. A plágium törvényellenes, de az egyetemek is szigorúan veszik, akár a diploma is lehet az ára.

De mi az a plágium? Ha valaki az eredeti szerző munkáját saját munkájában hivatkozás, forrás megjelölés vagy a szerző engedélye nélkül felhasználja. Vagyis sajátjaként tünteti fel valaki más szellemi alkotását.

Gyakran hiányzik a tájékoztatás is, a diákok nem nagyon tudják, hogy hogyan kell hivatkozni, de azt se tudják sokszor, hogy mennyit érdemes egy dolgozatban másoktól idézni, és mennyi legyen a saját gondolat. A plágiumról és a hivatkozásokról sokkal többet kellene beszélni az egyetemek falain belül, ezzel visszább lehetne szorítani a plagizálók számát.

A plag.hu egy olyan ingyenes weboldal, ahol ellenőrizheted a szövegedet, ha nem vagy biztos magadban. A szoftver figyelmeztet az esetleges jogsértésre, de akkor is szól, ha túl sok parafrázist (egy mű tartalmának saját szavakkal való elmondása) talál a dokumentumban.

A plágiumkereső zölddel jelöli a megfelelő idézetek, és lila színnel a gyanúsnak tartott részeket. Pirossal a másolás, beillesztés plagizálást, vagyis az egyértelmű plágiumot, sárgával a parafrázisokat.

A plag.hu már több nyelven is elérhető, például angolul, franciául, németül, de kereshetünk lengyel, görög, orosz és még sok egyéb nyelven is.

Cégcsoportunk tagjai

Bemutatkozik az euCSOPORT Munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés Weboldalkészítés, SEO Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány Call-center Nyugdíjas Szövetkezet
SOS Gyermekfalvak pártfogó 2018

Közösség

Kapcsolat

H-1137 Budapest, Katona József u. 15.

06 1 225 1533

ugyfelszolgalat@eucsoport.hu

Nyitva tartás

Személyesen Telefonon
H 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00
K - P 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00
Szo - Vas - - - - Zárva - - - -