euDIÁKOK Diákmunka     1137 Budapest, Katona József utca 15.
EN | DE
Diákmunka twister Diákmunka facebook Diákmunka g+ Diákmunka in Diákmunka rss

Hírek

Mi kerüljön az önéletrajzba? Pozitívak a pozitívnak vélt munkavállalói tulajdonságok?

Nagyon sok önéletrajz érkezik be hozzánk. Gyakran tüntetitek fel azokat a tulajdonságokat, amelyeket értékesnek, hasznosnak véltek. A jól bírom a terhelést és a kitartó vagyok olyan szókapcsolatok, amelyeket folyamatosan használtok. Mai szakmai szerdánkban arra keressük a választ, hogy ezek valóban olyan pozitívak-e, mint amilyennek első pillantásra tűnnek.

Múlt heti cikkünkben felsoroltuk azokat a tulajdonságokat, amelyek miatt valószínűleg nem lesz vezető egy Y-generációsból. (Ha még nem olvastátok a cikket: itt megtehetitek J). Ezek között volt a heti 60-80 munkaóra vállalása is. Könnyen belátható, hogy a sok túlóra a pihenés rovására mehet, ami meglátszik az elvégzett munka minőségén. Ráadásul a vágyott előléptetés is elmarad, helyette inkább kétszer annyi munkát sóznak a munkavállaló nyakába.

A folyamatos túlórázás nemcsak a munkahelyi teljesítményre van rossz hatással, hanem a személyiségre, magánéletre is. Tehát a terhelhetőség csak egy bizonyos pontig előnyös. Fontos, hogy az ember tudjon nemet mondani, nem elvállalni mindent. Inkább keresni kell valamilyen jó szabadidős elfoglaltságot, új hobbit, pihenni, találkozni a barátokkal. A lényeg, hogy időt kell szánni a feltöltődésre! Így vidámabbak lehetünk a munkahelyen, minőségibben végezhetjük el a ránk bízott munkát, és jobban tudjuk majd kezelni a munkahelyi stresszt, sőt elkerülhetővé válik egy esetleges összeomlás is.

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a kitartás és a terhelhetőség pozitív tulajdonságok, viszont érdemes mértékkel, megfontoltan, körülményhez mérten alkalmazni őket. Meg kell tanulni nemet mondani és olyan célok elérésbe energiát fektetni, ami megéri.

Akkor mi kerüljön az önéletrajzba? A pozitív tulajdonságok rész elhagyható, ha mégis szeretnél valamit írni, azokat a készségeidet tüntesd fel, amelyek alkalmassá tesznek a megpályázott pozícióra.

Forrás: jobangel.hu

Cégcsoportunk tagjai

Bemutatkozik az euCSOPORT Munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés Weboldalkészítés, SEO Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány Call-center Nyugdíjas Szövetkezet
SOS Gyermekfalvak pártfogó 2018

Közösség

Kapcsolat

H-1137 Budapest, Katona József u. 15.

06 1 225 1533

ugyfelszolgalat@eucsoport.hu

Nyitva tartás

Személyesen Telefonon
H 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00
K - P 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00
Szo - Vas - - - - Zárva - - - -