euDIÁKOK Diákmunka     1137 Budapest, Katona József utca 15.
EN | DE
Diákmunka twister Diákmunka facebook Diákmunka g+ Diákmunka in Diákmunka rss

Hírek

MATEK VICCESEN, KÖNNYEN, ÉS ÉRTHETŐEN? IGEN, IGEN ÉS IGEN!

Te is rémesen unod a matekot? Úgy gondolod, valami érthetetlen titkosírás? Hadd mutassunk egy 55 ezer fős „rajongói táborral” bíró magyar matekguru oldalt, ami után jogosan teszed fel a kérdést: „Úr Isten, hogy tudtam enélkül élni?”

Az lehet, hogy a matek valójában vicces és érthető, vagy itt valami tévedés van?

A matek ZH-ra és vizsgára készülni rémesen unalmas dolog. A tanulás ugyanis úgy működik, hogy amit érdekesnek találunk, azt gyorsabban, amit viszont kevésbé érdekesnek, azt lassabban tanulunk meg. Így aztán van, amit pár nap alatt, és van, amit csak a második-harmadik pótvizsgára, vagy talán még akkor se. Ez a helyzet a matekkal is. Sokan azért nem szeretik a matekot, mert úgy érzik, hogy ez valami érthetetlen nyelven írt fura titkosírás, amit egy közönséges halandó esélytelen, hogy megértsen. Pedig a matek valójában logikus és egyszerű, ha logikusan és egyszerűen magyarázzák el. Nem hiszed? Mi se hittük. Aztán nagyon meglepődtünk, ahogy te is meg fogsz. Van ugyanis egy lelkes csapat, akik a fejükbe vették, hogy minden közhiedelem ellenére bebizonyítják, hogy bárki könnyen megértheti a matekot. Létrehoztak egy alternatív univerzumot, ahol a matek vicces, egyszerű és érthető. Ez az alternatív univerzum egy weboldal, a mateking.hu ahol az analízistől a lineáris algebráig, a gazdasági matektől a statisztikán át a valszámig mindent gyorsan és kényelmesen, fölösleges körítéstől, okoskodástól mentesen zseniálisan eltalált gyakorlati példákon keresztül tanulhatsz meg. Az 55 ezer felhasználóval rendelkező mateking.hu weboldlat még 2010-ben hozták létre és az oldalon található tartalmakat azóta folyamatosan bővítik és fejlesztik. A 2015-ben és 2016-ban is Az ÉV Honlapja díjat nyert mateking.hu egészen rendhagyó módon magyarázza el a matematikát a látogatóknak. A tabletre és mobilra optimalizált weboldal kényelmesen elérhető bárhol és bármikor, vagyis akár utazás közben vagy a hosszabb szünetekben előadások között (alatt ?) esetleg a menzán sorban állva, sőt a ZH közben ( ja nem, ott azért nem ) szóval tényleg bárhol nézheted a tananyagokat. A letisztult dizájnnak és a humoros stílusnak köszönhetően pedig az egyébként unalmas matektanulásból kimondottan jó móka lesz.

 

A mateking.hu másik nagy előnye, hogy nem épül a középiskolai tananyagra. Vagyis nincsenek benne olyan lehangoló kijelentések, hogy „hát ezt elvárható lenne tudni, hiszen mindenki tanulta középiskolában" vagy „a középiskolában tanultak alapján...". Mivel az egyetemen tanult matematika egyik fő nehézségét a hiányos középiskolai matektudás okozza, ezért az oldal úgy magyarázza el a tananyagot, mintha korábban nem is tanult volna senki semmit az összeadáson és a szorzáson kívül. Ez a remek tulajdonsága teszi igazán hasznossá a matekinget és ezért szeretik olyan sokan. De azt, hogy pontosan mit is szeretnek benne, legegyszerűbb, ha maguk a diákok mondják el:

  • Egyszerű innen tanulni, sokkal könnyebb megérteni a feladatokat, mint órán mikor csak elhadarja a tanár.
  • Máshogy magyaráz, mint a tanárok, így több esélyem van, hogy valamelyikből (vagy a kettőből együtt) összeáll a kép.
  • Normális, jó stílusban van fent a tananyag.
  • Jól adják elő az anyagot, szép az ábrázolás és sok heuréka-pillanatot hoz.
  • Igényes, érthető, a saját ritmusomhoz tudom igazítani, nem tudományos halandzsa nyelvet használ, szimpatikus kezdeményezés, teljesen korrekt ár.
  • Ha nem értek valamit itt biztos megértem :)
  • Jól rámutat a bonyolultabb összefüggésekre is, sokszor jobban átlátható, mintha valaki magyarázná.
  • Azon matekelőadások száma, amelyekre bejártam az egyetemi tanulmányaim alatt nullához konvergál, mégsem volt soha gondom a matekkal.
  • Olyan trükköket meg magyarázatokat mutat, amiket az iskolában a tanárok eltitkolnak előlünk, és vicces is, meg könnyű visszamenni, ha nem esett le valami, néha meg gyorsan haladhatok.
  • Könnyen, bármikor elő tudom venni, végigpörgetni egy képsort. Gyorsan lehet vele készülni.

 

A sikerhez és a boldogsághoz kattints ide!

Cégcsoportunk tagjai

Bemutatkozik az euCSOPORT Munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés Weboldalkészítés, SEO Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány Call-center Nyugdíjas Szövetkezet
SOS Gyermekfalvak pártfogó 2018

Közösség

Kapcsolat

H-1137 Budapest, Katona József u. 15.

06 1 225 1533

ugyfelszolgalat@eucsoport.hu

Nyitva tartás

Személyesen Telefonon
H 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00
K - P 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00
Szo - Vas - - - - Zárva - - - -