Blog

Mary Shelley, Ted Bundy, és Tony Strak is jön a mozikba

Mary Shelley, Ted Bundy, és Tony Strak is jön a mozikba

Szabadidő 3 perc

Bár jön a jó idő, és mindenki a szabadba vágyik, de a mozikba is megérkezik néhány film, amit érdemes lehet megnézni a tavaszi hidegebb estéken. Jön a moziba Ted Bundy és Mary Shelley, lesz horror, de képregény filmekben sem lesz hiány.

1. Mary Shelley – Frankenstein születése

A film a Frankeinstein írónőjéről is szól, Mary Shelleyről, akit Elle Fanning alakít. Az írónő fiatalabb éveiről szól a film, és az egyik legfontosabbnak tartott horror megszületéséről a Frankeinstein című regényről.

Mary Shelley 1797-ben született, az édesanyja meghalt gyermekágyi lázban, az édesapja és a házvezetőnő nevelte. 1812-ben megismerkedett az akkor már házas költő Percy Bysshe Shelleyvel, akivel egymásba szerettek. Miután fény derült a kapcsolatukra, 1814-ben Franciaországba szöktek, majd Svájcba, ahol meglátogatták George Byront. A film nagyjából végigköveti ezeket az eseményeket, és elég izgalmas ígérkezik az előzetesek alapján.

2. Hellboy

A Pokolfajzatot már próbálták filmre vinni több-kevesebb sikerrel 2004-ben és 2008-ban, idén pedig újra visszatér. A címszereplő ezúttal a Stranger Thingsből ismert David Harbour lesz, ezzel átveszi a szerepet Ron Perlmantől. Az előzetes alapján eléggé véres lesz az új verzió, de a humort se kell majd belőle hiányolni.

3. Kedvencek temetője

Stephen King regényei sorra kerülnek filmvászonra, áprilisba kerül a mozikba a következő műve a Kedvencek temetője. A sztori szerint Dr. Louis Creed (Jason Clarke) feleségével, Rachellel (Amy Seimetz) és két kisgyermekükkel Bostonból kiköltözik vidékre, Maine-be. Louis a család új otthona mellett, az erdő mélyén felfedez egy titkos helyet, ami egy indián temetkezési hely volt korábban.

4. Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

Ted Bundy (Zac Efron) az egyik legismertebb sorozatgyilkos, aki arról ismert, hogy elképesztő sármjával könnyedén elcsavarta a nők fejét. Kettős életet élt, a gyilkosságok mellett boldog családapaként állt helyt. Feleségét Liz Kloepfert Lily Collins alakítja, aki eleinte nem hiszi el a vádakat, végül be kell látnia, hogy a szerelme egy pszichopata.

5. Bosszúállók: Végjáték

A listáról ki sem maradhat a legújabb Bosszúállók film, ami az előző részben történt mészárlás után mindenki rettentően vár. Hazajut-e Tony Strak? Mi lesz a halottakkal? Thanos mihez kezd a felezés után? Hol volt a Hangya és Hawkeye? Rengeteg kérdés, ami megválaszolásra vár, és minden Marvel fan tűkön ül már.

euDIÁKOK
Az euDIÁKOK Iskolaszövetkezet a legjobb diákmunkákat kínálja Neked, amiből kedvedre válogathatsz! Jelentkezz már akár 15 éves kortól. Nem gond, ha nem a fővárosban laksz, országszerte lehetőséget biztosítunk Neked a munkára.