Blog

Így készülj az Educatióra

Így készülj az Educatióra

Diákmunka 2 perc

Az Educatio kiállítást szerintünk vétek kihagyni, ha továbbtanulás előtt állsz. Most megpróbálunk segíteni abban, hogyan töltsd igazán hasznosan az időt, ha már kimész.

Érdemes kilátogatni a Syma csarnokba, ugyanis a szervezők január 21-23. között magyarországi és külföldi főiskolák, egyetemek, szakképzési intézmények, iskolaszövetkezetek egész garmadáját vonultatják fel, hogy segítsenek neked kitalálni, mihez kezdj magaddal a következő három, öt vagy ki tudja hány évben.

Először is készülj fel előre! 

Böngészd a honlapot, vedd szemügyre a kiállítók listáját, gondold át, kiket akarsz meglátogatni, mit akarsz tőlük megtudni, és elsőként ezeket vedd célba. Akkor veszed igazán hasznát ennek a kiváló seregszemlének, ha nem csak céltalanul lézengsz a pultok, plakátok és információk között.

Járj nyitott szemmel, bármikor belebotolhatsz valamibe, ami változtat az elképzeléseiden, vagy új ötletet ad? Ahogyan a választott szakodról is bebizonyosodhat, hogy talán mégsem az az igazi.

A felkészülés azért is fontos, mert időt és energiát spórolhatsz, ha a helyszínen már csak olyasmire kérdezel rá, amit más forrásból nem tudhatnál meg. Másodpercek alatt kiderítheted, hogy egy adott szakon mik a felvételi követelmények, vagy, hogy egy kar milyen hallgatói szervezeteket vonultat fel, de pl. a HÖK működéséről, az egyetemi élet mindennapjairól, saját élményekről már érdemes egy hús-vér egyetemistát faggatni. Ha külföldi tanulmányokat forgatsz a fejedben, a fenti tanács különösen megszívlelendő, egy prospektus sem tud helyettesíteni egy személyes úti beszámolót.

Előadások

kiállítók mellett a színpadon egymást fogják váltani a jobbnál jobb előadások, nyelvtanulásról, ösztöndíjprogramokról, pontszámításról, Diákhitelről, az Európai Unióról, előadást tart az MTV egykori műsorvezetője dr. Jegyes- Tóth Kriszta, és nyereményjáték-sorsolás is lesz. Praktikus dolog összeírni magadnak egy vázlatos napirendet, kigyűjteni a legjobb programokat, nehogy lemaradj róluk.

euDIÁKOK
Az euDIÁKOK Iskolaszövetkezet a legjobb diákmunkákat kínálja Neked, amiből kedvedre válogathatsz! Jelentkezz már akár 15 éves kortól. Nem gond, ha nem a fővárosban laksz, országszerte lehetőséget biztosítunk Neked a munkára.