euDIÁKOK Diákmunka     1137 Budapest, Katona József utca 15. Adatkezelési szabályzat
Diákmunka facebook Diákmunka g+ Diákmunka in Diákmunka rss

Hírek

Fontos infók az érettségiről és a felvételiről

2020-tól csak akkor kerülhettek be az egyetemekre és főiskolákra, ha minimum egy emelt szintű érettségit tesztek valamelyik tantárgyból, de nemcsak erre érdemes odafigyelni a felvételinél.

Többlet pont csak akkor jár az emelt szintű érettségiért, ha legalább 45%-osra sikerül. De mindez csupán a többlet pontra vonatkozik, az emelt érettségi követelményt már akkor is teljesítitek, ha 25% felett sikerül a vizsga. Fontos, hogy az elégséges eredményhez az összes vizsgarészen együttesen kell elérni a 25%-ot. Illetve, ha egy vizsgarész során nem éritek el a 12%-ot, függetlenül a többi vizsgarész eredményétől, elégtelen osztályzatot kaptok.

A felvételi jelentkezési időszak február 15-én jár le. Ahhoz, hogy alapszakos diplomát kaphassatok, legalább egy komplex, középfokú (B2 szintű) nyelvvizsgával kell rendelkeznetek, az egyes szakokon viszont lehet szigorúbb a követelmény.

A mesterszakokon általában két középfokú nyelvvizsgát várnak el, de képzésenként itt is lehetnek eltérések. A kétéves, nem felsőfokú végzettséget, hanem felsőfokú szakképzettséget adó felsőoktatási szakképzéseken is előírhatja a képzési és kimeneti követelmény a nyelvvizsgát.

Azt, hogy melyik szakon mi a követelmény, a Felvi Szakleírások menüpontjában nézhetitek meg az adott képzésnél. https://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/

 

Forrás: eduline

Cégcsoportunk tagjai

Bemutatkozik az euCSOPORT Munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés Weboldalkészítés, SEO Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány Call-center Nyugdíjas Szövetkezet
SOS Gyermekfalvak pártfogó 2018

Közösség

Kapcsolat

H-1137 Budapest, Katona József u. 15.

06 1 225 1533

ugyfelszolgalat@eucsoport.hu

Nyitva tartás

Személyesen Telefonon
H 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00
K - P 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00
Szo - Vas - - - - Zárva - - - -