euDIÁKOK Diákmunka     1137 Budapest, Katona József utca 15. Adatkezelési szabályzat
Diákmunka twister Diákmunka facebook Diákmunka g+ Diákmunka in Diákmunka rss

Hírek

Felvételi nélkül mehetnének egyetemre, akik elvégezték a technikumot

Az ötéves technikusi képzést szeretné vonzóbbá tenni a kormány, ezért az ösztöndíjakon és a tanulás mellett vállalt munkáért járó fizetésen túl eltörölné a felvételit a szakirányuknak megfelelő egyetemi képzésekre.

Ezeknél a szakoknál csak a szakmai vizsgák eredménye fog számítani.

A képzést egyébként még vonzóbbá akarják tenni, felújított iskolákkal és tanműhelyekkel, biztos egzisztenciát jelentő karrierlehetőségekkel, naprakész tudású oktatókkal, versenyképesen fizetett, a napi gyakorlatot ismerő óraadó mérnökökkel.

A képzés második felében már vállalatoknál dolgozhatnának a diákok, de aki nem talált állást, az is kaphat ösztöndíjat. Ezenkívül az érettségi is másként nézne ki nálunk, 12. végén négy tárgyból kellene vizsgázniuk, 13. végén pedig a szakmai vizsgát kellene letenniük, ami az ötödik érettségi tárgynak is számítana.

Vagyis ha sikerül olyan érettségit tenni a diákoknak, akkor akár másfelé is folytathatják a tanulmányaikat, ha szeretnék.

 

Forrás: index.hu,

Fotó: mti

Cégcsoportunk tagjai

Bemutatkozik az euCSOPORT Munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés Weboldalkészítés, SEO Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány Call-center Nyugdíjas Szövetkezet
SOS Gyermekfalvak pártfogó 2018

Közösség

Kapcsolat

H-1137 Budapest, Katona József u. 15.

06 1 225 1533

ugyfelszolgalat@eucsoport.hu

Nyitva tartás

Személyesen Telefonon
H 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00
K - P 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00
Szo - Vas - - - - Zárva - - - -