Ezeket ajánljuk mi, hogy nálad legyen, ha fesztiválozol

Lassan közeledik a nyár és a fesztivál szezon. Megvetted már a jegyed? Most segítünk neked abban, hogy mi az, amit mindenképpen vigyél magaddal, ha neki indulsz a Szigetnek vagy a Voltnak.

1. Hátizsák

Érdemes hátizsákot vinni, könnyebb vele mozogni, és táncolni, a tömegben nehezebben tudják ellopni tőled. Enni, inni sokszor csak állva tudsz egy fesztiválon, amihez jól jöhet mindkét kezed. Több minden is fér bele, mint a kistáskádba, és nem is csak az egyik vállad húzza egész nap.

2. Mindig védd magad, kell a naptej és a kézfertőtlenítő is jól jöhet

A naptejet nem nagyon kell magyaráznunk, az UV sugarak nagyon veszélyesek lehetnek, a bőrödet védened kell. Ha már itt járunk egy jó napszemüveg is jól jöhet, ezen sem érdemes spórolni, mert egy rossz napszemüveg többet árthat, mint segít.

A kézfertőtlenítő is elhagyhatatlan, mivel a fesztiválok nem a legtisztább helyek, elég csak a toi-toi wc-kre gondolni, így a bacik elkerülése miatt jó, ha van nálatok.

3. Esőkabát, gumicsizma

Bármikor jöhet egy kis nyári zápor, vagy egy komolyabb áztató eső, amikor jó, ha a szandálon vagy sportcipőn túl más lábbeli is van nálad, ami nem ázik be, és a sárba is tudod folytatni a bulizást. Egy vékony esőkabát pedig a forráságban is elviselhető, legalább megvéd a bőrig ázástól.

4. Többfelé ruhát vigyél

Elég szeszélyes tud lenni a nyári időjárás is mostanában. Jó, ha 40 fokba is van mit felvenned, amiben jól érzed magad és kényelmes. De ha hirtelen lehűl a levegő, akkor is jó, ha van nálad valami, amit felkaphatsz, hogy ne fagyj meg.

5. Víz, valami étel

A legtöbb fesztiválra csak korlátozott mennyiségbe vihetsz be ételt és vizet, de egy keveset mindenhová érdemes magaddal vinni. Egyrészt elég drágán tudsz vásárolni a fesztiválon, másrészt nagyon hosszú sorokat kell olykor kiállni, és jól jöhet, ha tudsz hirtelen mihez nyúlni két koncert között.

Reméljük, tudtunk segíteni, hogy mi az, amit mindenképpen vigyél magaddal. Érdemes csinálnod egy listát, hogy nehogy otthon maradjon valami fontos.