Egyre kényelmetlenebb repülés vár ránk

Lassan belekezdünk a nyaralás szervezésében. Egyre többen utaznak repülővel, ami érthető főleg, ha nagyobb távolságra készülünk.

Bécsbe például vonattal is egyszerűen eljuthatunk, de ha Berlinbe indulunk már rengeteg időt spórolhatunk meg a repüléssel, főleg, hogy egyre olcsóbbak a repülőjegyek.

Igen ám, de az olcsó repülőjegyek mellett a rengeteg utas miatt egyre kényelmetlenebbé válik az utazás. Már néhány hónapja életbe lépett a Ryanair és a Wizzair poggyász szabályozása, ha még nem hallottál róla, idén nyáron már máshogy kell csomagolnod.

A Ryanairnél tavaly még két poggyászt vihettél fel az utastérbe, de most már csak egy kisebb táskát vihetsz fel, aminek a mérete maximum 40x20x25cm-t lehet. Ha viszont vásárolsz elsőbbségit, akkor az előző mellé egy maximum 55x40x20cm és 10kg súlyú bőröndöt is magaddal vihetsz.

Ha nem fizetsz elsőbbségit, akkor is vihetsz magaddal további bőröndöket, csak feladott poggyászként a raktérben. Ebben az esetben nem érdemes értéket beletenni, mert rengeteg hírt hallani a feladott csomagok kifosztásáról.

A Wizzairnél is hasonló a helyzet, a csomagok mérete viszont egy kicsit más, a mindenki által felvihető legfeljebb 40x30x20 cm, az elsőbbségivel felvihető pedig legfeljebb 55x40x23 cm.

Sőt a Wizzair új gépeket is vett, elég sokat, úgyhogy biztosan találkozni fogunk velük. Az új gépekre több utas fér, viszont cserébe még szűkebbek lettek a WC-k, amik eddig sem a tágaságukról voltak híresek, sőt valószínű, hogy ez lesz a tendencia a többi társaságnál is. A Wizzair gépek ülései között egy picit növekedett ugyan a hely, de minimálisan, a térded már nem fogja elérni az előtted lévő ülést, lesz közte 1-2 centi.

Bár a jegyek nem lesznek drágábbak, csak egyre kényelmetlenebb szolgáltatást kapunk ugyanazért az árért, de remélhetőleg ezek az apróságok nem rontják el senki nyaralását.

 

Forrás: Wall Street Journal, index.hu, Wizzair és Ryanair