euDIÁKOK Diákmunka     1137 Budapest, Katona József utca 15.
EN | DE
Diákmunka twister Diákmunka facebook Diákmunka g+ Diákmunka in Diákmunka rss

Hírek

6+1 TIPP DIÁKOKNAK! NYARALÁS, KIS PÉNZBŐL, KÜLFÖLDRE!

…avagy hogyan költsd el a leghatékonyabban a sok küzdelemmel megtakarított pénzedet. Zsolti, az euDIÁKOK csapatának tagja, diák státuszban dolgozó kollégánk most elmondja Neked!

Első lépésként fontos tudnod, hogy nem vagy egyedül. A világon sok millió diák van, akiknek célja, hogy a lehető legolcsóbban el tudjon menni nyaralni, így sok olyan szolgáltatás van, ami a kis pénzből segíti a nyaralni vágyókat. 

Lássuk őket:

1. A legolcsóbb repjegy: Google flights - https://www.google.com/flights/

Az egyik leghatékonyabb járat-kereső program. Rákereshetsz egy teljes időszakra, ki tudod választani a legolcsóbb utat, vagy megnyithatod a világtérképet és az általad kiválasztott időpontokon megnézheted, melyik városba tudsz a legolcsóbban elutazni. Így vettem 6.000 Ft-ért oda-vissza repülő jegyet Rómába, Milánóba és Madridba is! Nagyon fontos, hogy a repjegyed inkognitó módban vedd meg! Egyszer az eredetileg 8.000 Ft-ért meghirdetett repjegy nálam felugrott a duplájára, majd inkognitó módban megint felére csökkent! A városi legenda itt kivételesen igaz.

2. A legolcsóbb fuvar: BlaBlaCar - A telekocsi- https://www.blablacar.hu/

Röviden: A telekocsi egy olyan szolgáltatás, ahol több utas megoszt egy autót, hogy olcsón eljussanak A-ból B pontba. A sofőr feltölti az oldalra, hogy mikor, honnan, hová utazik, és neked csak le kell foglalnod a helyedet. Ezt valószínűleg már tudtad. Lássuk az izgalmas részt! Most nyilván azt gondolod, hogy nincs telekocsi mindenhová. Meg fogsz lepődni! Keress rá különböző helyszínekre, és szinte biztos, hogy találsz utat! Persze a Budapest - Shanghai vonalon kicsit ritkábban közlekednek, mint ésszerű távokon belül. Egyébként, ha országok közt nem is, országon belül biztos találsz telekocsisokat. Miért jó ez neked? Tételezzük fel, hogy a spanyol tengerpartra mennél olcsón. A legtöbb olcsó járat Madridba megy, ahonnan viszont a belföldi közlekedés annyiba kerül, hogy bármelyikünk sírva omlana össze az árak láttán. Telekocsival viszont eljuthatsz Malagába mindössze 5.000 Ft-ért! (hozzávetőlegesen: a vonat 16.000 a közvetlen járat pedig 35.000)

3. Az olcsó szállás: Hostelworld  http://www.hostelworld.com/

A Hostelworld az olcsón utazók egyik mekkája. Összehasonlítja neked célvárosban elérhető összes hostelt, és különböző szűrőket is beállíthatsz (ár, szoba minősége, hely)! Én így foglaltam Isztambulba 3 éjszakát, egy jól berendezett hostelbe, a központba 8.000 Ft-ért! Kinek nem éri ez meg?

4. Hogyan tájékozódj külföldön? - TripAdvisor https://www.tripadvisor.co.hu/

A TripAdvisor egy utazási tippeket gyűjtő oldal. Többek közt érdemes elolvasnod az úticéloddal kapcsolatos, más utazóktól származó tanácsokat. A legtöbb angolul lesz, de még így is megéri! Engem ez mentett meg attól, hogy egy római templomnál bedőljek egy csalónak, aki azt állított a kijáratnál, hogy fizetni kell Persze a csalók elkerülésén kívül olyan információhoz is hozzájuthatsz, mint pl.: fontosabb látnivalók, olcsó éttermek, utazási kártyák stb.

5. Keress fel kuponoldalakat, utazási oldalakat! Csekkold pl.: a Bónusz Brigád- http://www.bonuszbrigad.hu/utazas/horvatorszag ajánlatait.  Pár éve 10.000 Ft-ért jutottam le az olasz tengerpartra 1 napra, busszal! Hétvégi programnak tökéletes! Esetleg látogasd meg a http://www.diakutak.com/ oldalt, ahol olcsón juthatsz szervezett külföldi nyaralásokhoz, diákbarát árakon!

6. Készülj, készülj és készülj!

A legjobb árak elcsípéséhez résen kell lenned! Jó, ha utazásod előtt egy, másfél hónappal megveszed a repjegyet, és lefoglalod a hosteled! Minél előbb rákeresel ezekre, annál olcsóbban jutsz hozzájuk! Járj utána mindennek; mit vihetsz magaddal a repülőn, melyik a legolcsóbb transzfer, mit fogsz megnézni. Ha jól felkészülsz, nem érhet meglepetés!


+1 Vállalj diákmunkát!
Nincs meg a pénzed az utazásra? Nem gond! Látogasd gyakran a www.eudiakok.hu és a www.facebook.com/eudiakok ,ahol biztosan megtalálod a hozzád illő diákmunkát!

Indulhat is a pénzgyűjtés!

 

Kérdeznél még utazással kapcsolatban? Fordulj hozzám bizalommal, és írj nekem a zsolt.varga@eucsoport.hu email címre!

 

Varga Zsolt
online marketing munkatárs

euDIÁKOK

Cégcsoportunk tagjai

Bemutatkozik az euCSOPORT Munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés Weboldalkészítés, SEO Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány Call-center Nyugdíjas Szövetkezet
SOS Gyermekfalvak pártfogó 2018

Közösség

Kapcsolat

H-1137 Budapest, Katona József u. 15.

06 1 225 1533

ugyfelszolgalat@eucsoport.hu

Nyitva tartás

Személyesen Telefonon
H 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00
K - P 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00
Szo - Vas - - - - Zárva - - - -