euDIÁKOK Diákmunka     1137 Budapest, Katona József utca 15.
EN | DE
Diákmunka twister Diákmunka facebook Diákmunka g+ Diákmunka in Diákmunka rss

Hírek

6 költség, amivel számolj az egyetemen!

Felvettek egyetemre? Gratulálunk! Biztos hallottad már, hogy az egyetem nem olcsó, még akkor sem, ha államilag támogatott képzésre jársz majd, de vajon tudod pontosan mire számíts?

Felvettek egyetemre? Gratulálunk! Biztos hallottad már, hogy az egyetem nem olcsó, még akkor sem, ha államilag támogatott képzésre jársz majd, de vajon tudod pontosan mire számíts?

Lakhatás

Nem hisszük, hogy ez a része meglep, hiszen a csapból is az folyik, mennyire drágák az albérletek. Budapesten, jó helyen egy szoba 50+ rezsinél kezdődik. Nem meglepő módon mindenki a ponthatárok kihirdetése után kezd el lakást keresni, így különösen nehéz lehet a feladat. Érdemes több albérletet kínáló csoportba belépned és a lehető legtöbbször rápillantani, nehogy lemaradj egy jó lehetőségről.

könyv

Talán nem is gondolnál rá, pedig az egyetemi tankönyvek jóval drágábbak, mint a középiskolások. Bár elenyésző lehet azon kurzusok száma, amire muszáj megvenned a tankönyvet, így is jelentős tételt képeznek. Általánosságban elmondható, hogy egy könyv 6000-7000 Ft-nál kezdődik, de ha például orvosira fogsz járni, az anatómia atlaszod kapásból 30.000 körül mozog.

Kaja

Ha eddig otthon laktál és főztek rád, akkor ez is meglepetésként érhet. Az itt ott elfogyasztott péksütik, pizzák, gyorskaják több tízezer forinttal is terhelhetik a büdzsédet. Érdemes tudatosan vásárolni, előre főzni és mindig beütemezni a reggelit és a vacsorát, nehogy a városban rohanva kelljen futva bekapni valamit.

Tömegközlekedés

Talán ez a legolcsóbb az összes közül, de egy biztos kiadás, havi szinten 3450 Ft.

Buli

Persze, állíthatjuk azt, hogy egy bulira se mész, és tudhatod magadról, hogy introvertált vagy, de! Gólyaként rengeteg csak neked/ nektek szervezett buli lesz, ami egészen biztosan megtetszik majd. Az egyetemi éveid alatt pedig biztos szert teszel pár barátra, akikkel legalább néha-néha benéztek valamilyen szórakozóhelyre. Egy jól sikerült éjszaka 7.000-nél kezdődik.

Hazaút

Nem a szülővárosodban tanulsz? Akkor bizony számolnod kell azzal, hogy anya, apa látni szeretné egyetlen gyermekét a nagyi pedig édes kis unokáját. Szerencsére a diákoddal 50 % kedvezményre vagy jogosult, ami némiképp enyhíti a helyzetet, de például egy Budapest- Szeged vonatjegy oda vissza már 4.000 Ft körül mozog.

Cégcsoportunk tagjai

Bemutatkozik az euCSOPORT Munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés Weboldalkészítés, SEO Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány Call-center Nyugdíjas Szövetkezet
SOS Gyermekfalvak pártfogó 2018

Közösség

Kapcsolat

H-1137 Budapest, Katona József u. 15.

06 1 225 1533

ugyfelszolgalat@eucsoport.hu

Nyitva tartás

Személyesen Telefonon
H 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00
K - P 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00
Szo - Vas - - - - Zárva - - - -