euDIÁKOK Diákmunka     1137 Budapest, Katona József utca 15.
EN | DE
Diákmunka twister Diákmunka facebook Diákmunka g+ Diákmunka in Diákmunka rss

Hírek

6 ÉRDEKES TÉNY AZ ENERGIAITALRÓL

Valljuk be, a legtöbben ittunk már energiaitalt. Az érettségik alatt, és a vizsgaidőszak közeledtével pedig megesik, hogy napi több is lecsúszik. De vajon miket érdemes tudni erről az italról?

1)

Az energiaiital aktiválja a szimpatikus idegrendszert, ezzel adrenalint szabadít fel. Ez átmenetileg javítja a memóriádat a, a nyelvi képességeidet és a figyelmedet. Ezen kívül persze éberebb is leszel.

2)

A legtöbb anyag, ami az energiaitalokban található valójában nem fejt ki semmilyen hatást. Tudományosan nem igazolt, hogy a taurin, ginseng és ginko kivonatnak bármilyen hatása is lenne. Ami viszont tényleg felpörget az a koffein és a cukor.

3)

Az energiaital nem sportital! Mivel az energiaitalok nem tartalmaznak sót, ezért nem alkalmasak az edzés utáni felfrissülésre, azok pótlására. Sőt a benne lévő koffein enyhén

vízhajtó hatású, ami ronthat a helyzeten.

4)

Fogyaszd mértékkel! Míg egy, maximum két doboz jelentősen javítja a kognitív funkcióidat (pl. figyelem, memória), addig több már csak szorongást, nyugtalanságot és irritabilitást okoz az idegrendszer túlzott aktivációja miatt.

5)

Az energiaitalok tele vannak cukorral. Kettő dobozban akár 13 teáskanálnyi! A túlzott fogyasztás ezért cukorbetegesét és elhízást okozhat.

6)

Ne keverd alkohollal! Az energiaital felpörget, ami miatt nem érzed az alkohol egyébként álmosító hatását. Emiatt még többet fogsz inni, ami hatására a gondolkodásod és az érvelőképességed megváltozik, gyengül, ezért valószínűbben vállalsz kockázatos cselekedeteket.

 

Összességében elmondható, hogy amennyiben egészséges vagy, akkor napi 1-2 doboz energiaital elfogyasztása nem veszélyeztet téged és nyugodtan élvezheted azt a kisebb energiafröccsöt, ami a tanuláshoz jól jöhet. Tehát a mottó itt is, mint sok helyen: „Fogyaszd ésszel, mértékkel!

Cégcsoportunk tagjai

Bemutatkozik az euCSOPORT Munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés Weboldalkészítés, SEO Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány Call-center Nyugdíjas Szövetkezet
SOS Gyermekfalvak pártfogó 2018

Közösség

Kapcsolat

H-1137 Budapest, Katona József u. 15.

06 1 225 1533

ugyfelszolgalat@eucsoport.hu

Nyitva tartás

Személyesen Telefonon
H 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00
K - P 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00
Szo - Vas - - - - Zárva - - - -