euDIÁKOK Diákmunka     1137 Budapest, Katona József utca 15.
EN | DE
Diákmunka twister Diákmunka facebook Diákmunka g+ Diákmunka in Diákmunka rss

Hírek

6 dolog, ami miatt nem lesz vezető egy Y-generációsból

Az Y-generáció, vagyis az 1980 és 1995 között született fiatalok nagy része egy kutatás szerint vezetőnek  látja magát, viszont ilyen pozícióban jóval kevesebben vannak. Vagy tévedésben élnek, vagy pedig már haladóbb felfogásuk van a vezetésről. A témával foglalkozó Lindsey Pollak szerint ez a generáció hiszi, hogy bármilyen pozícióban is van, képes vezetőként érvényesülni.

Tételezzük fel, hogy az Y-generáció tényleg a háttérből irányít, miért nem léptetik elő őket? Caroline Beaton, a Forbes.com külsős szakértője összeszedett hat indokot, hogy miért nem látunk Y-generációs vezetőket mindenütt.

1. Túlórázol

Egy kutatás szerint nem érdemes hetente 60-80 órát dolgozni, mert az idő könnyen a minőség rovására megy. Ha munkaórák alapján mérnénk csak a dolgozókat, elég olcsónak tűnnének, hiszen kétszer annyi munkát végeznének el egy fizetésért. Így az előléptetés helyett, inkább több munkát sóznak a nyakukba.

2. Közömbös vagy

Egy ember vonzó tulajdonságai között, nem azt szoktuk kiemelni, hogy azt gondolja, mindent tud. Guy Kawasaki híres marketinges szerint “Kérdezz jó kérdéseket, aztán fogd be. Ha hagysz másokat beszélni, ironikus, de rád fognak érdekes emberként emlékezni”. És ezt csináld meg újra és újra. Akarj olvasni, tanulni, nyitottnak lenni a témák iránt, és szeresd, amiről beszélsz.

3. Túl kedvesen viselkedsz

Kutatások szerint a konfrontatívabb munkatársak éves szinten 18 százalékkal többet keresnek, mint a többi alkalmazott, akik nem is kapják meg akkora valószínűséggel az előléptetést. A jó menedzserek általában olyan emberekkel veszik magukat körbe, akik nem értenek egyet velük, szkeptikusak, és meglátják egy tervben a hibákat, mielőtt gond lenne belőle. Nyugodtan légy kritikus.

4. Képzettség hiánya

Az Y-generációs fiatalokból sokan azért nem lépnek előre, mert rossz tréningeket részesítenek előnyben. Például egy felmérés szerint ez a generáció nem tartja olyan fontosnak az írásbeli és szóbeli kommunikációs tréningeket – a munkaadók viszont folyamatosan ezeket tartják legfontosabbnak. Először azt kell azonosítanod, hogy a vezetői pozíciódhoz milyen skillekre van szükséged, aztán ezeket kell megtalálnod.

5. A nyomulós típus

Sok munkavállaló azt gondolja, hogy ha a főnökein lóg folyamatosan, az egyértelmű út a sikerhez. Valójában azonban a neurotikusság jele, ami érzelmi instabilitással és vezetői potenciál hiányával jár. Néhányan közülük arra használják a munkát, hogy kielégítsék szeretetszükségletüket, de a menedzserek pont eltolják maguktól az ilyen embereket.

6. Egyedül vagy

Ha nem vagy oda a főnököd figyelméért, lehet, hogy pont az ellenkezője a problémád. Érdemes több kollégára is figyelni, kikérni a véleményüket. Inspirációgyűjtésnek is tökéletes, hiszen alapvetően társas lények vagyunk, az a legfontosabb tulajdonságunk, hogy tudunk tanulni másoktól.

Forrás: Forbes.hu

Cégcsoportunk tagjai

Bemutatkozik az euCSOPORT Munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés Weboldalkészítés, SEO Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány Call-center Nyugdíjas Szövetkezet
SOS Gyermekfalvak pártfogó 2018

Közösség

Kapcsolat

H-1137 Budapest, Katona József u. 15.

06 1 225 1533

ugyfelszolgalat@eucsoport.hu

Nyitva tartás

Személyesen Telefonon
H 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00
K - P 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00
Szo - Vas - - - - Zárva - - - -