euDIÁKOK Diákmunka     1137 Budapest, Katona József utca 15.
EN | DE
Diákmunka twister Diákmunka facebook Diákmunka g+ Diákmunka in Diákmunka rss

Hírek

10 film a karácsonyi hangulathoz

Gyermekként várjuk, hogy jöjjön a Jézuska, később pedig örülünk, hogy együtt lehetünk szeretteinkkel. A karácsony, mint a legszentebb ünnep legtöbbünk életében nagy szerepet tölt be. Reméljük, hogy ezzel a kis válogatással megmelengetjük a szívedet.

  1. Igazából szerelem: Ezt a több szálon futó romantikus brit filmet legalább egyszer muszáj megnézni minden „karácsonyi film-bolond” számára. A sok szereplő közül legalább az egyik életébe te is bele tudod képzelni magad, így könnyen átérezheted a kortalan szerelmet.
  2. Karácsonyi lidércnyomás: Már a címéből is kitűnik, hogy valószínűleg nem ez lesz az a mese, amit a család kisgyermekeivel együtt nézel. A hagyományokhoz semmi köze, elvont, de nem horror. Jack elveszi a karácsonyt az emberektől, majd pont annak hiánya mutatja meg neki az ünnep igazi értelmét.
  3. Reszkessetek, betörők!: A TV-ben minden évben elhangzik: „Nincs karácsony Kevin nélkül!” Lehet, hogy már elcsépelt, de édes kis nosztalgia, mint a Nagyi sütije, hiszen gyermekkorunk karácsonyainak szerves részét képezte.
  4. Polar Expressz: Végre nem az a szokványos, „nagy-családi-bonyodalom-de-a-végére-minden-megoldódik” típusú elcsépelt Christmas Holiday movie. A hitétvesztett kisfiú a karácsony előtti éjszakán forgolódik az ágyában. Egyszer csak egy, az Északi-sarkra, a Mikuláshoz tartó vonat áll meg az ablaka előtt. Útja során a fiú újra felfedezi magának az ünnep értelmét.
  5. A szépség és a szörnyeteg 2.: Varázslatos Karácsony - Tűkön ülünk, hiszen jövőre a mozikba kerül a nagy sikerű mese filmadaptációja. Szerencsére a rajongóknak addig sem kell unatkozni, hiszen a történetnek van folytatása is, melyben még az ijesztő Szörnyeteg szíve is meglágyul az ünnep hatására.
  6. Karácsonyi ének: Klasszikus. Dickens. Kö-te-le-ző! És szellemes, szó szerint. Ugyanis a karácsony szellemei leszállnak a Földre, hogy jó útra térítsék Scrooge-ot, a mogorva, milliomos öregembert, aki addig nem törődött semmivel és senkivel, csak a pénzzel.
  7. A Grincs: A kifalvai Kik lázasan készülnek a Karácsonyra, egyetlen egy személyt, a kobak-hegyi Grincset kivéve, aki már gyermekkorában elvesztette az ünnepbe vetett hitét. A zöld rém bosszúból ellop minden díszt a faluból, a Kik pedig rájönnek, hogy nem az anyagi dolgok képezik a karácsony lényegét.
  8. Az élet csodaszép: Fekete-fehér film, mely egy évvel a világháború után készült. George Bailey Szentestén öngyilkosságot akar elkövetni, mert úgy érzi nincs már értelme az életének. Szerencséjére Isten leküldi a Földre őrangyalát, aki megmutatja milyen rossz lenne a világ George, valamint hőstettei nélkül.
  9. Télapu: A filmet megnézve valószínűleg eszedbe jut a szöveg, melyet annyiszor hallottál: „Ezt a Mama Télapója hozta, ezt pedig Anyuék Télapója.” Nem véletlen, hiszen a történet szerint bárkiből lehet Mikulás, ha a szükség úgy kívánja. Még akár egy üzletemberből is.

10.  Die Hard: Nem nevezhető igazi karácsonyi filmnek, de lehet, hogy Számodra is az lesz. Nem lehet véletlen, hogy a legtöbb fórumon ebbe a kategóriába sorolják. Magának a történetnek annyi köze van az ünnepekhez, hogy akkor játszódik. Buce Willis, fegyverek és akció. Kinek a pap, kinek a papné – mondják.

Kellemes karácsonyvárást kívánunk!

Cégcsoportunk tagjai

Bemutatkozik az euCSOPORT Munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés Weboldalkészítés, SEO Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány Call-center Nyugdíjas Szövetkezet
SOS Gyermekfalvak pártfogó 2018

Közösség

Kapcsolat

H-1137 Budapest, Katona József u. 15.

06 1 225 1533

ugyfelszolgalat@eucsoport.hu

Nyitva tartás

Személyesen Telefonon
H 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00
K - P 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00
Szo - Vas - - - - Zárva - - - -