Blog

A szünidőben is azonnali segítség autósoknak az Europ Assistance -től

Tech 4 perc

A nyári szünet idején a fiatalok is gyakrabban indulnak hosszabb-rövidebb utakra autóval. Váratlan helyzet még a leggyakorlottabb sofőrrel, a legkörültekintőbb előkészületek mellett is adódhat, ezekben a hónapokban pedig sokszor a tapasztalatlanabb, friss A nyári üdülési szezonban a KSH adatai szerint havi 1600 személyi sérüléses baleset történik a magyar utakon, így ez az időszak balesetek szempontjából […]

A nyári szünet idején a fiatalok is gyakrabban indulnak hosszabb-rövidebb utakra autóval. Váratlan helyzet még a leggyakorlottabb sofőrrel, a legkörültekintőbb előkészületek mellett is adódhat, ezekben a hónapokban pedig sokszor a tapasztalatlanabb, friss

A nyári üdülési szezonban a KSH adatai szerint havi 1600 személyi sérüléses baleset történik a magyar utakon, így ez az időszak balesetek szempontjából minden évben a legkritikusabb. Ilyenkor mind a megnövekedett forgalom, a tapasztalatlan sofőrök, mind pedig a hőség vagy a viharok miatt is gyakoribbak a balesetek illetve a gépjárművek meghibásodásai a hazai és külföldi utakon egyaránt.

Magyarországon a megkérdezett fiatalok majdnem fele, amint azt életkora lehetővé teszi, megszerzi a jogosítványt és használja is azt ? állapította meg egy közvélemény-kutatás idén januárban. A kutatásból az is kiderült, hogy a 15-25 éves korosztály túlnyomó részben a családi autót vezeti, alig 5%-uk rendelkezik saját járművel. A tanítás befejeztével a fiatalok is nagyobb számban indulnak el gépkocsival hazai illetve külföldi nyaralásra, legyen szó rokonlátogatásról, vagy fesztiválozásról. Fontos, hogy baj esetén ilyenkor is a lehető leggyorsabban érkezzen meg a szakszerű segítség.

Külföldön ráadásul sok szempontból jobban ki vagyunk szolgáltatva, bármilyen problémánk adódik az utakon, hiszen hiányozhat a helyismeret, és sok esetben az is plusz nehézséget jelent, ha nem beszéljük adott ország nyelvét. A fiatalabb, tapasztalatlan sofőrök pedig ? sok esetben nem is a saját járművüket használva ? érthető módon még gyakrabban kerülhetnek nehéz helyzetbe az utakon. Az Europ Assistance-nél 2012 júniusában és júliusában Magyarországon összesen több mint 1800 esetben segítettek a társaság munkatársai a bajba jutott ügyfeleknek utasbiztosításhoz kapcsolódó illetve önálló autós assistance szolgáltatásaikkal.

Az AutoSOS segélyvonala ? eltérően más szolgáltatóktól ? önhiba esetén is extra díjtól mentesen küld profi segítséget. Az AutoSOS Prémium szolgáltatással a belföldi útra vagy Európa más országaiba induló ügyfelek Európa teljes területén kaphatnak díjmentes segítséget, műszaki hiba, baleset, vagy önhibából kialakult helyzet esetén. Az AutoSOS szolgáltatás keretében szükség esetén csereautót is biztosítanak, az AutoSOS 10+ csomaggal pedig a 10-15 éves autókra is köthető biztosítás. Különleges, és a nyári nyaralások alkalmával kifejezetten hasznos szolgáltatás lehet az AutoSOS üzemanyagfutár szolgáltatás, melynek keretében a Eurorop Assistance munkatársai akár 10 liter benzint is kiszállítanak a pórul járt autósnak ebben az esetben.

Az AutoSOS szolgáltatás egyébként kevesebb, mint havi 700 Ft-ért is megrendelhető már, ráadásul egy éven belül szükség esetén több alkalommal is a gépjárművezető segítségére sietnek cég munkatársai ezért a díjért, legyen szó bármilyen jellegű problémáról hazai vagy külföldi utakon egyaránt.

Az AutoSOS segélyvonala belföldről a 14567-es, külföldről a +36 1 458 44 80- as telefonszámon érhető el a nap 24 órájában.

További információ: www.autosos.hu

euDIÁKOK
Az euDIÁKOK Iskolaszövetkezet a legjobb diákmunkákat kínálja Neked, amiből kedvedre válogathatsz! Jelentkezz már akár 15 éves kortól. Nem gond, ha nem a fővárosban laksz, országszerte lehetőséget biztosítunk Neked a munkára.