Blog

Milyen diplomákkal lehet a legjobban keresni 2021-ben?

Milyen diplomákkal lehet a legjobban keresni 2021-ben?

Továbbtanulás 2 perc

Nyilvánosságra hozták a teljes diplomás-pályakövetési rendszer legfrissebb, 2014-es adatait. Most megtudhatjátok, mely képzési területeken szerzett diplomákkal lehet a legjobban keresni.

Természetes, hogy az egyetem- és szakválasztás előtt szeretnéd tudni, mennyit kereshetsz, ha megszerzed a diplomádat. Persze ez sok dolgotól függ, de egy átlagot könnyen kiszámolhatunk. Lássuk, milyen fizetésre számíthatsz a diplomáddal.

Évről-évre megjelennek a legfrisseb statisztikák a magyar átlagkeresetről, illetve arról, hogy az egyes diplomákhoz milyen bérek társulnak.

2020 júliusában az eduline.hu három cikket is írt a 10 lenépszerűbb szak átlagbéreiről. (A 3 legnépszerűbb szak átlagkereseteiről itt, a 4-6. hatodik helyen állókéiról itt, a 7-10. helyig rangsoroltakéit pedig itt találod.)

Ezeket az adatokat felhasználva véve egy táblázatban gyűjtöttük össze neked, hogy milyen bérezésre számíthatsz az egyes szakokon.

Mennyit lehet keresni egy diplomával 10 legnépszerűbb szakon?

A frissdiplomások havi bruttó átlagjövedelmeinek adatait összegyűjtve láthatjuk, hogy mely képzési területen keresnek a legtöbbet, illetve a legkevesebbet a frissen végzett diákok.

A legjobban a gazdasági informatikus, a programtervező informatikus és mérnökinformatikus oklevelet fizetik meg. (Fontos, hogy ez csak a 10 legnépszerűbb szakra vetítve igaz.)

Képzési területHavi átlagbér (bruttó)
gazdálkodási és menedzsment352 679 Ft
kereskedelem és marketing328 033 Ft
pszichológia287 616 Ft
mérnökinformatikus441 332 Ft
turizmus-vendéglátás219 009 Ft
ápolás-betegellátás269 829 Ft
programtervező informatikus420 799 Ft
pénzügy és számvitel357 252 Ft
gazdasági informatikus526 573 Ft
kommunikáció és médiatudomány293 308 Ft
Forrás: http://eduline.hu/

Reméljük, valamelyest segítettünk a döntésben. Ha további infókra van szükséged az egyetemválasztást illetően, ezt a cikket pont neked írtuk.

Amennyiben friss információkat kapunk a többi szakot illetően is, természetesen frissíteni fogjuk a táblát. Ha pedig van egy konkrét kérdésed, hogy az adott szakon mi lehet az átlagkereset, írj nekünk bátran, igyekszünk segíteni a kérdés megválaszolásában.

euDIÁKOK
Az euDIÁKOK Iskolaszövetkezet a legjobb diákmunkákat kínálja Neked, amiből kedvedre válogathatsz! Jelentkezz már akár 15 éves kortól. Nem gond, ha nem a fővárosban laksz, országszerte lehetőséget biztosítunk Neked a munkára.